Celerová polévka - vydatná s masem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • celer
    • 2
      lžíce máslo 1 - 2
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 200
      g kuřecí prsa prsní nebo stehení
    • pepř mletý
    • olivový olej na vytření pánve
    • 5
      ks tavený sýr (3 - 5) dle chuti
    • 1
      hrst kopr nasekaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme nadrobno. Celer očistíme a nakrájíme na kostičky či nastrouháme nahrubo. V hrnci na másle orestujeme cibuli dozlatova. Přimícháme celer, který též chvíli osmahneme.
2
Zeleninu zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme zeleninový bujón (já dal dvě malé kostky) a vaříme dokud celer není měkký.
3
Maso zhlehka naklepeme osolíme a opepříme a na pánvi vytřené olejem osmahneme z obou stran dozlatova. Když trochu vychladnou nakrájíme je na nudličky či kostičky.
4
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem na krém (dle potřeby přidáme ještě vodu) a znovu přivedeme k varu. Necháme v polévce rozpustit sýr a dle chuti osolíme či opepříme. Já přidal i trošku citronové šťávy. Vysypeme nudličky masa a necháme ještě prohřát. Nakonec přidáme nasekaný kopr.
5
Polévka stačí jako hlavní jídlo, protože je vydatná a zdravá. K polévce můžeme jakékoliv pečivo nebo opečený toust.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    4. 7. 2011 08:22

    ... :-\ množství celeru ;-)