Celerová polévka s klobásou a brambory

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks celer střední
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks papriková klobása
    • 2
      l voda
    • 1
      lžíce petrželka
    • 0,5
      lžička drcený kmín
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaný a očištěný celer nastroutrouháme na hrubém struhadle a v hrnci na lžíci rozpáleného sádla osmažíme. Přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, a přidáme hladkou mouku, chvilku osmahneme, zalijeme vodou a přidáme oloupané na kostičky nakrájené a propláchnuté brambory. Osolíme, okořeníme drceným kmínem a vhodíme na kolečka nakrájenou paprikovou klobásu. Vaříme asi 20 minut, až brambory změknou.
2
Ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou a můžeme podávat s čerstvě upečenými škvarkovými placičkami.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.