Autor:

Čekanka v sýrové omáčce

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Čekanka 1 kg
Smetanový sýr 200 g
Smetana 1/4 l
Máslo 2 lžíce
Citronová šťáva 1 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Vepřový vývar 1/4 l
Dušená šunka 200 g
Paprika - sladká  
Sůl  
Pepř mletý  
Cukr  

Postup přípravy:

Čekankový košťál klínovitě vyřízněte. Do 3 l vody dejte 3 lžíce soli a citronovou šťávu, přiveďte k varu, potom vařte vždy 3-4 kusy čekanky 3 minuty. Zeleninu rychle zchlaďte v proudu studené vody, nechte okapat.
Máslo a mouku rozmíchejte za mírné teploty na světlou jíšku. Rozřeďte ji s vývarem a smetanou, povařte 10 minut.
Šunku nakrájejte na malé kostičky. Sýr nakrájejte na úzké nudličky. 1/3 množství dejte do omáčky. Čekanku dejte do ploché formy a posypte šunkou. Omáčku dochuťte, nalijte na zeleninu, povrch pokryjte sýrem a po zapečení (175 °C) poprašte paprikou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Zelené thajské kari s kuřetem Kapusta? Vezměte ji na milost! Články z

Komentáře k receptu: Čekanka v sýrové omáčce

Komentáře

  1. Viktor Otiepka   10.07.2006 | 8:30 | reagovat |

    Nedokážu si představit jak vypadá klínovitě vyříznutý košťál čekanky. Mám na to chuť, ale nevím jak vyříznout - je na to nějaký "grif"?

  2. Kuchařka on-line   03.02.2005 | 17:43 | reagovat |

    Smetanový sýr je tavený smetanový sýr.

  3. Jana B   03.02.2005 | 1:26 | reagovat |

    Co je to smetanovy syr? Taveny?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web