Čekanka v sýrové omáčce

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg čekanka
    • 200
      g smetanový sýr
    • 0,3
      l smetana
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,3
      l vepřový vývar
    • 200
      g dušená šunka
    • paprika - sladká
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čekankový košťál klínovitě vyřízněte. Do 3 l vody dejte 3 lžíce soli a citronovou šťávu, přiveďte k varu, potom vařte vždy 3-4 kusy čekanky 3 minuty. Zeleninu rychle zchlaďte v proudu studené vody, nechte okapat.
2
Máslo a mouku rozmíchejte za mírné teploty na světlou jíšku. Rozřeďte ji s vývarem a smetanou, povařte 10 minut.
3
Šunku nakrájejte na malé kostičky. Sýr nakrájejte na úzké nudličky. 1/3 množství dejte do omáčky. Čekanku dejte do ploché formy a posypte šunkou. Omáčku dochuťte, nalijte na zeleninu, povrch pokryjte sýrem a po zapečení (175 °C) poprašte paprikou.

Komentáře k receptu

  • Viktor Otiepka
    Viktor Otiepka |

    10. 7. 2006 08:30

    Nedokážu si představit jak vypadá klínovitě vyříznutý košťál čekanky. Mám na to chuť, ale nevím jak vyříznout - je na to nějaký "grif"?

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    3. 2. 2005 17:43

    Smetanový sýr je tavený smetanový sýr.

  • Jana B
    Jana B |

    3. 2. 2005 01:26

    Co je to smetanovy syr? Taveny?