Autor:

Čekanka s tymiánem a slaninou

Snadné
Ingredience
Puky čekanky 4 ks
Anglická slanina 6 plátek
Slunečnicový olej  
Česnek 12 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Bobkový list 6 ks
Snítka tymiánu 6 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Čekanky očistíme a podélně rozčtvrtíme. Mělkou zapékací nádobu vytřeme olejem, rozložíme čekanku, do mezer rozmístíme koření, přidáme oloupané celé stroužky česneku, ještě trochu zakapeme olejem, osolíme a opepříme.

Přikryjeme alobalem a pečeme asi půl hodiny při 200 °C. Slaninu nakrájíme na proužky a rozmístíme po čekance a už bez alobalu pečeme, až bude slanina křupavá. Nejlépe k tomu chutná tmavý chléb nebo čerstvá bageta.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Čekanka s tymiánem a slaninou

Komentáře

  1. Gabriela B   26.02.2006 | 17:42 | reagovat |

    Paní Oumarová, děkuji za recepty s čekankou. Já mám čekanku moc ráda, ale zatím jsem ji používala spíše jen do salátů. Určitě vyzkouším.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web