Čekanka s tymiánem a slaninou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks puky čekanky
    • 6
      plátek anglická slanina
    • slunečnicový olej
    • 12
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 6
      ks bobkový list
    • 6
      ks snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čekanky očistíme a podélně rozčtvrtíme. Mělkou zapékací nádobu vytřeme olejem, rozložíme čekanku, do mezer rozmístíme koření, přidáme oloupané celé stroužky česneku, ještě trochu zakapeme olejem, osolíme a opepříme.
2
Přikryjeme alobalem a pečeme asi půl hodiny při 200 °C. Slaninu nakrájíme na proužky a rozmístíme po čekance a už bez alobalu pečeme, až bude slanina křupavá. Nejlépe k tomu chutná tmavý chléb nebo čerstvá bageta.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    26. 2. 2006 17:42

    Paní Oumarová, děkuji za recepty s čekankou. Já mám čekanku moc ráda, ale zatím jsem ji používala spíše jen do salátů. Určitě vyzkouším.