Autor:

Čatní z červené řepy

Střední
Ingredience
Červená řepa 1 kg
Jablka
oloupané, bez jadřinců
450 g
Cibule 450 g
Sůl 1/2 lžička
Jablečný ocet 750 ml
Rozinky
sultánky
225 g
Česnek
nemusí být
1 stroužek
Nové koření
mleté
2 lžička
Chilli
mleté
1 lžička
Cukr
podle chuti
6 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší chuti a nemusíme tolik přislazovat). Okořeníme, přilijeme ocet a za stálého míchání uvedeme do varu, snížíme plamen, zakryjeme a zvolna vaříme asi hodinu, občas kontrolujeme a zamícháme.
Pak případně vaříme bez pokličky ještě asi 30 minut, aby čatní zhoustlo.
Sejmeme a osladíme dle chuti.
„Lijeme“ horké do suchých vymytých horkých sklenic a uzavřeme.
Necháme nejméně týden uzrát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Čatní z červené řepy

Komentáře

  1. katka   06.10.2015 | 14:45 | reagovat |

    jeste existuje i med...mnozstvi octu me sokovalo.

  2. anats   27.09.2013 | 12:28 | reagovat |

    Opravdu tam dáváte tolik octa??? Já dělala čatní z cukety kde mělo být 500ml .octa. Dala jsem ho polovinu a i to bylo moc :-!

  3. Di   25.02.2007 | 20:20 | reagovat |

    Fruktóza může být. Ono vlastně těch 6 lžic na takové množství není moc. Teď už jen najít čas.

  4. Jaroslava Oumarová   25.02.2007 | 16:45 | reagovat |

    Di, řepa sama o sobě je sladká, rozinky to taky trošku osladí, já jsem jen podle chuti dosladila fruktózou, ta mi chutná :-)) Už jsem odvykla hodně sladké chuti, takže mi stačí málo cukru...

  5. Di   24.02.2007 | 20:04 | reagovat |

    Zkusím to. Jen kdyby to nebylo sladké! Kazit umělými sladidly se mi to nechce, cítím ho totiž v jídle na hony!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web