Autor:

Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Střední
Ingredience
Fazole 400 g
Slanina  
Pikantní klobása
1-2
Sádlo 100 g
Česnek 3 stroužek
Pepř mletý  
Bobkový list  
Tymián  
Sůl  
Maso
(ideálně skopové, ale může být i vepřové nebo krůta
250 g
Bílé víno
nemusí být - někomu ví chutná bez
2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat. Když je maso měkké, smíchat s uvařenými fazolemi, podlít tak, aby tekutina sahala až nahoru k fazolím (víno nebo vývar z fazolí), přidat kolečka klobásy a péci v troubě.

Po cca 1/2 hodině se navrchu udělá trochu opečená kůrka. Jídlo promíchat (opečené části shora a ze stran vmíchat dovnitř), a znovu péci. Toto několikrát (podle trpělivosti a času) zopakovat. Čím víc opakování, tím lépe. Poslední opečenou kůrku nechat.

Jí se buď samotné nebo s bagetou. Francouz by možná byl proti tomu nazývat tohle jídlo Cassouletem, ale u nás se nemusíme trápit tradičním, sice skvělým, ale pracným receptem, a můžeme si pochutnat i takto.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Kotleta s rajčaty a bramborami Rychlé zdravé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web