Autor:

Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Střední
Ingredience
Fazole 400 g
Slanina  
Pikantní klobása
1-2
Sádlo 100 g
Česnek 3 stroužek
Pepř mletý  
Bobkový list  
Tymián  
Sůl  
Maso
(ideálně skopové, ale může být i vepřové nebo krůta
250 g
Bílé víno
nemusí být - někomu ví chutná bez
2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat. Když je maso měkké, smíchat s uvařenými fazolemi, podlít tak, aby tekutina sahala až nahoru k fazolím (víno nebo vývar z fazolí), přidat kolečka klobásy a péci v troubě.

Po cca 1/2 hodině se navrchu udělá trochu opečená kůrka. Jídlo promíchat (opečené části shora a ze stran vmíchat dovnitř), a znovu péci. Toto několikrát (podle trpělivosti a času) zopakovat. Čím víc opakování, tím lépe. Poslední opečenou kůrku nechat.

Jí se buď samotné nebo s bagetou. Francouz by možná byl proti tomu nazývat tohle jídlo Cassouletem, ale u nás se nemusíme trápit tradičním, sice skvělým, ale pracným receptem, a můžeme si pochutnat i takto.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Polníčkový César klasik Zimní saláty Články z

Komentáře k receptu: Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web