Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g fazole
    • slanina
    • 2
      pikantní klobása 1-2
    • 100
      g sádlo
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • tymián
    • sůl
    • 250
      g maso (ideálně skopové, ale může být i vepřové nebo krůta
    • 2
      dl bílé víno nemusí být - někomu ví chutná bez

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat. Když je maso měkké, smíchat s uvařenými fazolemi, podlít tak, aby tekutina sahala až nahoru k fazolím (víno nebo vývar z fazolí), přidat kolečka klobásy a péci v troubě.
2
Po cca 1/2 hodině se navrchu udělá trochu opečená kůrka. Jídlo promíchat (opečené části shora a ze stran vmíchat dovnitř), a znovu péci. Toto několikrát (podle trpělivosti a času) zopakovat. Čím víc opakování, tím lépe. Poslední opečenou kůrku nechat.
3
Jí se buď samotné nebo s bagetou. Francouz by možná byl proti tomu nazývat tohle jídlo Cassouletem, ale u nás se nemusíme trápit tradičním, sice skvělým, ale pracným receptem, a můžeme si pochutnat i takto.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.