Autor:

Carská pita (srbská kuchyně)

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Bílý jogurt 1 kelímek
Rostlinný olej 1 kelímek
Hladká mouka 2,5 kelímek
Prášek do pečiva  
Sůl  
Tvrdý sýr 150 g
Měkký salám
(Šunka, šunkový salám..)
150 g
Nakládané okurky 150 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

V míse šleháním spojte bílky se žloutky, potom přidejte kelímek bílého jogurtu a stejný kelímek použijte jako odměrku pro další ingredience. Do mísy přidejte ještě kelímek oleje a šleháním vše spojte. Dále přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl a opět spojte v hladké těsto.

Potom dodejte sýr (buď nakrájený na kostičky nebo nastrouhaný), měkký salám pokrájený na drobné kostičky a kyselé okurky také pokrájené na drobné kostičky. Vznikne řidší těsto, které vylejte do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem (já používám pekáč o rozměrech cca 31×24 cm).

Pita vyběhne nahoru, použijte tedy pekáček s vyšším okrajem. Pečte při teplotě 180 °C, dokud pita shora mírně nezhnědne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Carská pita (srbská kuchyně)

Komentáře

  1. jirka   30.01.2012 | 20:08 | reagovat |

    Kelímek oleje????? všude píšou 3 lžíce a tady kelímek???
    Prosím o důkladnější popsání receptu. Tohle je tzv: přiměřeně, přiměřeně.....

  2. jirka   30.01.2012 | 20:04 | reagovat |

    co je sakra kelímek????????????????
    2dc????
    3dc???

  3. jaroslava škarvadová   24.06.2010 | 17:39 | reagovat |

    Antonia máte na mysli botulotoxin neboli klobásový jed? Ten produkuje bakterie clostridie, navíc bez přístupu kyslíku a kde není bakterie není ani jed a můžete tepelně upravovat jak chcete...

  4. Lenka H.   18.02.2009 | 13:59 | reagovat |

    Tak to by asi většina obyvatel už nežila...buřtguláš, lečo s uzeninou a co já vím...tam všude je tepelně zpracovaný měkký salám...

  5. Antonia Trusková   16.02.2009 | 22:20 | reagovat |

    Kedysi sa hovorievalo, že mäkké salámy by sa nemali tepelne upravovať (šunka je niečo celkom iné, napr.: Ham and Eggs), pretože tepelnou úpravou vzniká nejaký jed, podobný jedu z pokazenej konzervy.Ja by som to rozhodne neskúšala!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web