Autor:

Carská pita (srbská kuchyně)

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Bílý jogurt 1 kelímek
Rostlinný olej 1 kelímek
Hladká mouka 2,5 kelímek
Prášek do pečiva  
Sůl  
Tvrdý sýr 150 g
Měkký salám
(Šunka, šunkový salám..)
150 g
Nakládané okurky 150 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

V míse šleháním spojte bílky se žloutky, potom přidejte kelímek bílého jogurtu a stejný kelímek použijte jako odměrku pro další ingredience. Do mísy přidejte ještě kelímek oleje a šleháním vše spojte. Dále přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl a opět spojte v hladké těsto.

Potom dodejte sýr (buď nakrájený na kostičky nebo nastrouhaný), měkký salám pokrájený na drobné kostičky a kyselé okurky také pokrájené na drobné kostičky. Vznikne řidší těsto, které vylejte do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem (já používám pekáč o rozměrech cca 31×24 cm).

Pita vyběhne nahoru, použijte tedy pekáček s vyšším okrajem. Pečte při teplotě 180 °C, dokud pita shora mírně nezhnědne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Carská pita (srbská kuchyně)

Komentáře

  1. jirka   30.01.2012 | 20:08 | reagovat | závadný

    Kelímek oleje????? všude píšou 3 lžíce a tady kelímek???
    Prosím o důkladnější popsání receptu. Tohle je tzv: přiměřeně, přiměřeně.....

  2. jirka   30.01.2012 | 20:04 | reagovat | závadný

    co je sakra kelímek????????????????
    2dc????
    3dc???

  3. jaroslava škarvadová   24.06.2010 | 17:39 | reagovat | závadný

    Antonia máte na mysli botulotoxin neboli klobásový jed? Ten produkuje bakterie clostridie, navíc bez přístupu kyslíku a kde není bakterie není ani jed a můžete tepelně upravovat jak chcete...

  4. Lenka H.   18.02.2009 | 13:59 | reagovat | závadný

    Tak to by asi většina obyvatel už nežila...buřtguláš, lečo s uzeninou a co já vím...tam všude je tepelně zpracovaný měkký salám...

  5. Antonia Trusková   16.02.2009 | 22:20 | reagovat | závadný

    Kedysi sa hovorievalo, že mäkké salámy by sa nemali tepelne upravovať (šunka je niečo celkom iné, napr.: Ham and Eggs), pretože tepelnou úpravou vzniká nejaký jed, podobný jedu z pokazenej konzervy.Ja by som to rozhodne neskúšala!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web