Autor:

Carpaccio ze žampionů

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Žampiony 300 g
Citronová šťáva
z 1/2 citronu
 
Česnek 2 stroužek
Petržel 2 lžíce
Olivový olej  
Balzamikový ocet 1 lžíce
Pepř mletý
a sůl
 
Zelenina
případně - na servírování
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky, Z hub

Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet, citronovou šťávu, nasekané bylinky a česnek, pepř a sůl promícháme a vidličkou vyšleháme do emulze. Houby zakapeme touto emulzí a necháme odležet přes noc (nebo alespoň 1 - 2 hodiny). Potom upravíme na talíř a můžeme plátky hub proložit plátky zeleniny.
Pokapeme zálivkou a podáváme s pečivem jako předkrm nebo pohoštění k vínu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Dýně Dýně - dobrota i dekorace Články z

Komentáře k receptu: Carpaccio ze žampionů

Komentáře

  1. Simča Sládková   08.10.2008 | 13:50 | reagovat |

    Jsem moc ráda, že chutnalo, až budu mít chvilku a stáhnu fotky z foťáku, pošlu i obrázek....

  2. Petule B.   07.10.2008 | 14:56 | reagovat |

    Udělala jsem si na zkoušku ze 100 g. Tušila jsem, že to bude dobrota a taky že je! Škoda jen, že se žampiony dost ´smrsknou´. Takže příště aspoň z 1/2 kila. Opravdu výborný žampionový nápad! 1.

  3. Petule B.   06.10.2008 | 21:57 | reagovat |

    Udělala jsem si na zkoušku z 1/2 uvedené dávky a bylo to ještě lepší, než jsem čekala. Škoda jen, že se to tak ´smrskne´. Příště aspoň z kila. Výborný žampionový nápad! :o)) 1.

  4. Simča Sládková   18.09.2008 | 18:58 | reagovat |

    Moc díy za opravu. Simča

  5. Simča Sládková   18.09.2008 | 10:07 | reagovat |

    Koukala jsem na ten recept, nevím, zda jsem měla zatmění na mozku, nebo jak to vzniklo, ale mělo by tam být šťáva z 1/2 citrónu, ne ze 2 citrónů. Kuchařko, je možné to opravit?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web