Autor:

Carpaccio z červené řepy

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Červená řepa
(velikostí asi jako pěst)
2 ks
Kozí sýr
nebo balkánský, případně přírodní čerstvý, gervais... cca
100 g
Bazalka
nebo rukola, případně mladé špenátové listy...
 
Sůl  
Balzamikový ocet 2 lžíce
Med 1 lžička
Olej 1 lžička
Citronová šťáva
pár kapek - není nutná
 
Carpaccio z červené řepy

Postup přípravy:

Pojmem carpaccio můžeme nazvat vše, co krájíme na tenké plátky a podáváme za syrova, dochucené různými omáčkami, zálivkami... Dnes již najdeme recepty na carpaccio z potravin marinovaných, nakládaných i vařených, jako je například tento:

Řepu uvaříme v osolené vodě do měkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které klademe na talířky, přelijeme (pokapeme) dresinkem umíchaným z balzamikového octa, medu a oleje. Dle chuti můžeme přidat pár kapek citronové šťávy. Na plátky ochucené řepy nandáme nadrobený nebo vidličkou natrhaný kozí, balkánský, čerstvý... sýr a dozdobíme lístky rukoly nebo natrhanou bazalkou nebo lístky čerstvého tymiánu...

U nás se osvědčila kombinace červené řepy, dresinku, bazalky a gervais s černým pepřem, ale každý máme jiné chutě a fantazii se meze nekladou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
1-
4.73 16 5 1
Muffiny s dýňovými semínky Snídejte chytře Články z

Komentáře k receptu: Carpaccio z červené řepy

Komentáře

  1. Wega   16.02.2017 | 16:56 | reagovat |

    Skvele <3

  2. Andrea   13.12.2016 | 6:10 | reagovat |

    To je vyborne, davam 1*

  3. Zuzana Suchánková   27.10.2016 | 17:47 | reagovat |

    Taková jídla přímo zbožňuji a z řepy, kterou milujeme všichni dělám i saláty a pomazánky, ty jsou také skvělé :-* :-)

  4. Daniela   22.10.2016 | 7:13 | reagovat |

    Pokud ale řepu uvaříte, tak už to přeci není carpaccio, ale vařená řepa. Kouzlo carpaccia ať už masového nebo vařeného je v jeho syrovosti. :) Zkoušela jsem teď podle pana Pohlreicha naložit tenké plátky řepy do dresinku na 2 dny a pak jíst a je to vynikající. A neztratíte vitamíny. :)

  5. bublina   02.10.2016 | 8:35 | reagovat |

    skvele :-P

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda! Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda!
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web