Autor:

Carpaccio z červené řepy

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Červená řepa
(velikostí asi jako pěst)
2 ks
Kozí sýr
nebo balkánský, případně přírodní čerstvý, gervais... cca
100 g
Bazalka
nebo rukola, případně mladé špenátové listy...
 
Sůl  
Balzamikový ocet 2 lžíce
Med 1 lžička
Olej 1 lžička
Citronová šťáva
pár kapek - není nutná
 
Carpaccio z červené řepy

Postup přípravy:

Pojmem carpaccio můžeme nazvat vše, co krájíme na tenké plátky a podáváme za syrova, dochucené různými omáčkami, zálivkami... Dnes již najdeme recepty na carpaccio z potravin marinovaných, nakládaných i vařených, jako je například tento:

Řepu uvaříme v osolené vodě do měkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které klademe na talířky, přelijeme (pokapeme) dresinkem umíchaným z balzamikového octa, medu a oleje. Dle chuti můžeme přidat pár kapek citronové šťávy. Na plátky ochucené řepy nandáme nadrobený nebo vidličkou natrhaný kozí, balkánský, čerstvý... sýr a dozdobíme lístky rukoly nebo natrhanou bazalkou nebo lístky čerstvého tymiánu...

U nás se osvědčila kombinace červené řepy, dresinku, bazalky a gervais s černým pepřem, ale každý máme jiné chutě a fantazii se meze nekladou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1-
4.76 18 5 1
Grilované krevety s česnekem Krevety, kalamáry, chobotnice a jiné mořské plody Články z

Komentáře k receptu: Carpaccio z červené řepy

Komentáře

  1. Wega   16.02.2017 | 16:56 | reagovat |

    Skvele <3

  2. Andrea   13.12.2016 | 6:10 | reagovat |

    To je vyborne, davam 1*

  3. Zuzana Suchánková   27.10.2016 | 17:47 | reagovat |

    Taková jídla přímo zbožňuji a z řepy, kterou milujeme všichni dělám i saláty a pomazánky, ty jsou také skvělé :-* :-)

  4. Daniela   22.10.2016 | 7:13 | reagovat |

    Pokud ale řepu uvaříte, tak už to přeci není carpaccio, ale vařená řepa. Kouzlo carpaccia ať už masového nebo vařeného je v jeho syrovosti. :) Zkoušela jsem teď podle pana Pohlreicha naložit tenké plátky řepy do dresinku na 2 dny a pak jíst a je to vynikající. A neztratíte vitamíny. :)

  5. bublina   02.10.2016 | 8:35 | reagovat |

    skvele :-P

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web