Autor:

Carpaccio z červené řepy

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Červená řepa
(velikostí asi jako pěst)
2 ks
Kozí sýr
nebo balkánský, případně přírodní čerstvý, gervais... cca
100 g
Bazalka
nebo rukola, případně mladé špenátové listy...
 
Sůl  
Balzamikový ocet 2 lžíce
Med 1 lžička
Olej 1 lžička
Citronová šťáva
pár kapek - není nutná
 
Carpaccio z červené řepy

Postup přípravy:

Pojmem carpaccio můžeme nazvat vše, co krájíme na tenké plátky a podáváme za syrova, dochucené různými omáčkami, zálivkami... Dnes již najdeme recepty na carpaccio z potravin marinovaných, nakládaných i vařených, jako je například tento:

Řepu uvaříme v osolené vodě do měkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které klademe na talířky, přelijeme (pokapeme) dresinkem umíchaným z balzamikového octa, medu a oleje. Dle chuti můžeme přidat pár kapek citronové šťávy. Na plátky ochucené řepy nandáme nadrobený nebo vidličkou natrhaný kozí, balkánský, čerstvý... sýr a dozdobíme lístky rukoly nebo natrhanou bazalkou nebo lístky čerstvého tymiánu...

U nás se osvědčila kombinace červené řepy, dresinku, bazalky a gervais s černým pepřem, ale každý máme jiné chutě a fantazii se meze nekladou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
1
4.83 23 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 23x)
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Carpaccio z červené řepy

Komentáře

  1. Zuzana Suchánková   27.10.2016 | 17:47 | reagovat | závadný

    Taková jídla přímo zbožňuji a z řepy, kterou milujeme všichni dělám i saláty a pomazánky, ty jsou také skvělé :-* :-)

  2. Daniela   22.10.2016 | 7:13 | reagovat | závadný

    Pokud ale řepu uvaříte, tak už to přeci není carpaccio, ale vařená řepa. Kouzlo carpaccia ať už masového nebo vařeného je v jeho syrovosti. :) Zkoušela jsem teď podle pana Pohlreicha naložit tenké plátky řepy do dresinku na 2 dny a pak jíst a je to vynikající. A neztratíte vitamíny. :)

  3. bublina   02.10.2016 | 8:35 | reagovat | závadný

    skvele :-P

  4. Jana   07.04.2016 | 5:47 | reagovat | závadný

    Výborná večeře. Řepu zbožňuji a tohle bylo dokonalé.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web