Autor:

Carpaccio I. (original dle mistra Ciprianiho)

Střední
Ingredience
Hovězí svíčková 400 g
Žloutek
Červený vinný ocet 1 lžička
Olivový olej 1 dl
Citronová šťáva  
Worcestrová omáčka 1 lžička
Mléko 1,5 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Čerstvou svíčkovou dáme na pár minut ztuhnout do mrazničky, aby se maso lépe krájelo. Nejostřejším nožem z něho nakrájíme tenounké plátky, které rozložíme na talíř, posolíme, opepříme a dáme do ledničky.
Zatím připravíme majonézu. Do šlehací misky dáme žloutek, vinný ocet, čerstvě umletý pepř, sůl a hořčičný prášek. Za stálého šlehání po kapkách přidáváme olivový olej, nakonec přidáme pár kapek citrónové šťávy. Do hotové majonézy vmícháme worchestrovou omáčku a zbytek citrónové šťávy a nakonec mléko. Dochutíme solí a čerstvě umlelým bílým pepřem.
Vyndáme maso, pocákáme omáčkou a podáváme s čerstvým pečivem. Zapíjíme dobrým červeným vínem.

Zajímavé počtení o vzniku Carpaccia: http://in.ihned.cz/15-10021110-11276330-n00000_detail2-49

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1
Hovězí hamburger Domácí hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Carpaccio I. (original dle mistra Ciprianiho)

Komentáře

  1. Lada Kovářová   06.10.2008 | 19:53 | reagovat |

    Zkuste vyhledat roastbeef :-)

  2. Oldřich Gargulák   06.10.2008 | 19:15 | reagovat |

    Zde je jen: Rostbíf od kamarádky z Anglie, ale na LABUŽNÍKOVI je jich až až :-))co tak vyzkoušet ROSTBÍF (studený nářez)?

  3. iva stockingerova   06.10.2008 | 9:20 | reagovat |

    Pane Oldřichu,velmi mě zaujaly všechny receptíky na Carpaccio,ale tento se mi líbí nejvíce,vypadá to úžasně,hned vyzkouším,kdyby jste měl dobrý receptík na rostbíf-ten milujeme,dejte vědět.Krásný den.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web