Autor:

Carpaccio I. (original dle mistra Ciprianiho)

Střední
Ingredience
Hovězí svíčková 400 g
Žloutek
Červený vinný ocet 1 lžička
Olivový olej 1 dl
Citronová šťáva  
Worcestrová omáčka 1 lžička
Mléko 1,5 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Čerstvou svíčkovou dáme na pár minut ztuhnout do mrazničky, aby se maso lépe krájelo. Nejostřejším nožem z něho nakrájíme tenounké plátky, které rozložíme na talíř, posolíme, opepříme a dáme do ledničky.
Zatím připravíme majonézu. Do šlehací misky dáme žloutek, vinný ocet, čerstvě umletý pepř, sůl a hořčičný prášek. Za stálého šlehání po kapkách přidáváme olivový olej, nakonec přidáme pár kapek citrónové šťávy. Do hotové majonézy vmícháme worchestrovou omáčku a zbytek citrónové šťávy a nakonec mléko. Dochutíme solí a čerstvě umlelým bílým pepřem.
Vyndáme maso, pocákáme omáčkou a podáváme s čerstvým pečivem. Zapíjíme dobrým červeným vínem.

Zajímavé počtení o vzniku Carpaccia: http://in.ihned.cz/15-10021110-11276330-n00000_detail2-49

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Carpaccio I. (original dle mistra Ciprianiho)

Komentáře

  1. Lada Kovářová   06.10.2008 | 19:53 | reagovat |

    Zkuste vyhledat roastbeef :-)

  2. Oldřich Gargulák   06.10.2008 | 19:15 | reagovat |

    Zde je jen: Rostbíf od kamarádky z Anglie, ale na LABUŽNÍKOVI je jich až až :-))co tak vyzkoušet ROSTBÍF (studený nářez)?

  3. iva stockingerova   06.10.2008 | 9:20 | reagovat |

    Pane Oldřichu,velmi mě zaujaly všechny receptíky na Carpaccio,ale tento se mi líbí nejvíce,vypadá to úžasně,hned vyzkouším,kdyby jste měl dobrý receptík na rostbíf-ten milujeme,dejte vědět.Krásný den.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web