Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
5
porce
neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g houby žampiony, hříbky,...
    • 12
      ks lasagne plátků
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 300
      g ricotta
    • 3
      lžíce bazalka nasekaná
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata krájená
    • 150
      g mozzarella
    • 1
      lžička tymián
    • 1
      lžička oregáno
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předvařte si plátky lasagní (pokud je tedy nemáte čerstvé). Mezitím co se vám vaří, nakrájejte houby a 2 stroužky česneku na drobno a osmahněte na olivovém oleji. Přidejte citronovou šťávu a nechte 2 minutky provařit. Veškerou tekutinu z hub dejte pak stranou, houby smíchejte s ricottou a většinou bazalky, osolte a opepřete.
2
Na každý plátek uvařených plátků lasagní umístěte 1 lžíci houbové směsi a zarolujte. Umístěte do větší vymazané zapékací mísy.
3
Smíchejte rajčata s plechovky se zbytkem prolisovaného česneku, bylinkami, solí a pepřem. Přidejte tekutinu z hub, pokud máte. Zarolované lasagne - cannelloni zalijte račatovou směsí. Posypte nastrouhanou mozzarellou a 25-30 minut pečte na 180°C.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.