Autor:

Calta

Střední
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Tuk 180 g
Cukr 150 g
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Tvaroh 1 ks
Hnědý rum  
Rozinky  
Jablka  
Mák  
Kokos  
Kandované ovoce  
Mléko
stačí trocha
 
Oříšky
semínky - přidáváme dle libosti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Tuk spojíme s cukrem a tvarohem, přidáme vejce a vytvoříme směs. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k ostatnímu. Přidáme ňamky (oříšky, rozinky, etc). Na vymazaný plech vytvarujeme štolu, pomažeme ji rozpuštěným máslem a pečeme 1/2-3/4 hodiny v mírné troubě.

Po vyndání horkou můžeme lehce (nebo pořádně) polít rumem a posypat moučkovým cukrem, pak potíráme máslem a hustě posypeme znovu moučkovým cukrem. Utvoří se cukrová, voňavá krusta.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Calta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web