Autor:

Čalamáda trochu jinak

Střední
Ingredience
Dýně
2,5 kg
 
Cibule
Velké
5 ks
Zelená paprika 400 g
Kukuřice
Sladká
400 g
Sůl 4 lžička
Česnek 2 stroužek
Nálev
Voda 1 l
Ocet
2,5 hrnku
 
Cukr krupice
1,5 hrnku
 
Pepř mletý 1 lžička
Kari 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Dýně oloupeme a nastrouháme, přidáme sůl, cibuli a papriku nakrájíme na nudličky a vše promícháme s kukuřicí, zakryjeme a 3 hodiny necháme odstát. Potom jemně vymačkáme a slijeme tekutinu.

Přísady na nálev svaříme a vmícháme do zeleniny. Naplníme do skenic a sterilujeme přibližně 20 minut při 85 °C. Konzumujeme nejdříve za 3 týdny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Vánočka Jak uplést vánočku Články z

Komentáře k receptu: Čalamáda trochu jinak

Komentáře

  1. Petra Plevová   05.11.2007 | 8:43 | reagovat |

    Tenhle recept mě docela zaujal a ráda bych ho vyzkoušela(když se dýně urodí,tak je každý recept dobrý).Chci se zeptat:1.dýni strouháte na jemném,nebo na hrubém struhadle? 2.můžu použít mraženou kukuřici?(jinou nemám) 3.na odměření surovin do nálevu používáte 1/4l hrnek?Děkuji za odpověď.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web