Autor:

Čalamáda

60 minut PT0H60M
Střední
Zelenina
Zelená paprika 1 kg
Rajčata 1 kg
Bílé zelí 750 g
Cibule
velká
1 ks
Feferonka 1 ks
Sladkokysel
Voda 1,5 l
Ocet
bylinkový nebo vinný
1/2 l
Cukr 150 g
Sůl 4 lžička
Pepř celý 3 lžíce
Konzervační přípravek
Pomůcky ke konzervování ovoce a zeleniny Dr.Oetker
1 balíček

Postup přípravy:

Papriky rozpůlíme, vyjmeme jádřince a bílé přepážky a lusk pokrájíme na nudličky. Z rajčat vykrojíme tvrdá lůžka a rozkrájíme je na čtvrtky. Zelí pokrájíme nebo nastrouháme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka, z feferonky ostraníme jádřinec, lusk omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Takto připravenou zeleninu smícháme a naplníme do sklenic.
Na nálev smícháme ocet s vodou, cukrem, solí a zrnky pepře a vaříme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Do horkého nálevu přidáme Pomůcku ke konzervování a horkým nálevem zalijeme zeleninu. Sklenice uzavřeme (nejlépe šroubovacími uzávěry) a necháme 5 minut otočené víčky dolů. Takto připravená čalamáda vydrží v chladu a temnu přibližně 6 měsíců.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2
3.89 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 9x)

Komentáře k receptu: Čalamáda

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web