Autor:

Bylinkový chléb pro domácí pekárnu

Snadné
Ingredience
Chlebová mouka
na Slovensku označená jako T 650, příp. T 1050
200 g
Celozrnná mouka 200 g
Sušené droždí 1 lžička
Sůl 1 lžička
Moučkový cukr 1 lžíce
Rostlinný olej 2 lžíce
Bylinky
směs: tymián, bazalka, majoránka
3 lžíce
Mléko 200 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ze surovin zpracujeme tužší těsto, které dáme do domácí pekárny na chléb. Nastavíme větší chléb, středně hnědou kůrku a program č. 3 (platí pro domácí pekárnu AFK). Upečený chléb vyklopíme, zabalíme do dvou utěrek a necháme vychladnout.

Směs bylinek: 1 sáček tymiánu, 1 sáček bazalky, 1 sáček majoránky - bylinky promícháme a uschováme v dobře uzavřené nádobě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
5+
1.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5+ (hodnoceno 2x)
Reklama
Mák Makové variace - už jste ochutnali makovou zmrzlinu? Články z

Komentáře k receptu: Bylinkový chléb pro domácí pekárnu

Komentáře

  1. helenus   06.10.2007 | 22:35 | reagovat | závadný

    Lenka F, až po prečítaní Vášho príspevku som si všimla, že množstvo mlieka som uviedla zle. Ospravedlňujem sa Vám i všetkým ostatným, ktorým sa "vďaka" tomu recept nepodaril. Správne má byť "cca 300 ml vlažného mlieka". Množstvo je len približné, pretože každá múka je iná, vždy treba dať toľko tekutiny, aby bolo cesto tak akurát. Z čerstvých kvasníc som piekla len raz a mala som opačný problém - cesto nakyslo až moc a pretieko cez okraj nádoby. Takže by som odporúčala piecť zo sušených kvasníc. Mám odskúšané, že chlieb sa podarí aj len s 1 ČL sušených kvasníc.

  2. Tereza J.   22.08.2007 | 10:33 | reagovat | závadný

    Nie som autorkou receptu, Lenka, ale žito = raž, máte pravdu. Je mi vždy ľúto, keď niekto hodí jedlo do koša. Ten chlebík sa možno nehodil na jedenie, ale mohli ste ho využiť na varenie, napr. nákyp. Škoda surovín.

  3. Lenka F   22.08.2007 | 9:10 | reagovat | závadný

    dala som suroviny podla receptu a cesto bolo tuhe ze sa mi skoro prestali otacat haky,tak som pridala trochu mlieka .asi som mala zly den na pecenie chleba, chlieb sa mi nepodaril,bol maly a strasne tuhy.asi som niekde urobila chybu(dala som 1/2 cerstvych kvasnic).moj chlieb isiel do kosa :-(

  4. Lenka F   20.08.2007 | 12:38 | reagovat | závadný

    idem vvyskusatozaj a zitna muka nie je u nas (SR) razna ?lebo tiez som taku este nevidela

  5. helenus   14.06.2007 | 11:44 | reagovat | závadný

    Pani Irena, používame múku, aká je práve po ruke. Väčšinou je to pšeničná. U nás som v obchodoch celozrnnú žitnú múku ani nevidela. Robili sme tento chlieb aj z ovsenej, aj zo špaldovej - pšeničnej múky.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web