Autor:

Bylinkový chléb pro domácí pekárnu

Snadné
Ingredience
Chlebová mouka
na Slovensku označená jako T 650, příp. T 1050
200 g
Celozrnná mouka 200 g
Sušené droždí 1 lžička
Sůl 1 lžička
Moučkový cukr 1 lžíce
Rostlinný olej 2 lžíce
Bylinky
směs: tymián, bazalka, majoránka
3 lžíce
Mléko 200 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ze surovin zpracujeme tužší těsto, které dáme do domácí pekárny na chléb. Nastavíme větší chléb, středně hnědou kůrku a program č. 3 (platí pro domácí pekárnu AFK). Upečený chléb vyklopíme, zabalíme do dvou utěrek a necháme vychladnout.

Směs bylinek: 1 sáček tymiánu, 1 sáček bazalky, 1 sáček majoránky - bylinky promícháme a uschováme v dobře uzavřené nádobě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
5+
1.5 2 5 1
Reklama
Makarony s pancettou Zapečte to! 4x večeře do trouby Články z

Komentáře k receptu: Bylinkový chléb pro domácí pekárnu

Komentáře

  1. helenus   06.10.2007 | 22:35 | reagovat |

    Lenka F, až po prečítaní Vášho príspevku som si všimla, že množstvo mlieka som uviedla zle. Ospravedlňujem sa Vám i všetkým ostatným, ktorým sa "vďaka" tomu recept nepodaril. Správne má byť "cca 300 ml vlažného mlieka". Množstvo je len približné, pretože každá múka je iná, vždy treba dať toľko tekutiny, aby bolo cesto tak akurát. Z čerstvých kvasníc som piekla len raz a mala som opačný problém - cesto nakyslo až moc a pretieko cez okraj nádoby. Takže by som odporúčala piecť zo sušených kvasníc. Mám odskúšané, že chlieb sa podarí aj len s 1 ČL sušených kvasníc.

  2. Tereza J.   22.08.2007 | 10:33 | reagovat |

    Nie som autorkou receptu, Lenka, ale žito = raž, máte pravdu. Je mi vždy ľúto, keď niekto hodí jedlo do koša. Ten chlebík sa možno nehodil na jedenie, ale mohli ste ho využiť na varenie, napr. nákyp. Škoda surovín.

  3. Lenka F   22.08.2007 | 9:10 | reagovat |

    dala som suroviny podla receptu a cesto bolo tuhe ze sa mi skoro prestali otacat haky,tak som pridala trochu mlieka .asi som mala zly den na pecenie chleba, chlieb sa mi nepodaril,bol maly a strasne tuhy.asi som niekde urobila chybu(dala som 1/2 cerstvych kvasnic).moj chlieb isiel do kosa :-(

  4. Lenka F   20.08.2007 | 12:38 | reagovat |

    idem vvyskusatozaj a zitna muka nie je u nas (SR) razna ?lebo tiez som taku este nevidela

  5. helenus   14.06.2007 | 11:44 | reagovat |

    Pani Irena, používame múku, aká je práve po ruke. Väčšinou je to pšeničná. U nás som v obchodoch celozrnnú žitnú múku ani nevidela. Robili sme tento chlieb aj z ovsenej, aj zo špaldovej - pšeničnej múky.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web