Bylinkový chléb II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kostka droždí
    • 300
      g žitná hladká mouka
    • 300
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 250
      ml voda
    • 1
      lžíce sůl
    • kopr
    • bazalka
    • pažitka
    • 4
      lžíce bylinky cibulová nať, estragon

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do mouky se solí a olejem, vypracujeme polotuhé těsto a necháme přikryté vykynout asi hodinu. Vmícháme nastříhané bylinky, těsto rozdělíme na dva díly a prohnětením vytvarujeme bochánky nebo veky, které dáme na vymazaný plech. Necháme hodinu kynout, potřeme vlažnou vodou a nožem jemně nakrojíme povrch chleba. Bochníky chleba vložíme do horké trouby.
2
Pečeme při teplotě 220 °C asi 20 minut, dalších 25 minut při snížené teplotě asi 180 °C a během pečení 2x potřeme vodou. Po vytažení z trouby bochník lehce poprášíme moukou.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.