Bylinkové brambory

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Lejdy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory nové
    • 2
      lžíce pomazánkové máslo
    • 1
      lžíce bylinky směs čerstvých nebo sušených
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička sůl nebo směs koření a bylinek na výrobu bylinkového másla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Menší nové brambory omyjeme, i se slupkou nakrájíme na osminky a krátce (asi 8-10 minut) je povaříme.
2
Pomazánkové máslo smícháme s bylinkami, solí a prolisovaným česnekem (pozor na množství soli, máme-li koupenou směs koření, někdy obsahuje sůl i sušený česnek!) a vmícháme jej do brambor. Pekáček lehce vymastíme, vsypeme brambory a dáme do trouby zapéct.
3
Jsou výborné k pečenému kuřeti nebo jinému pečenému či grilovanému masu. Doporučuji podávat s bylinkovou omáčkou.
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • lucia
    lucia |

    29. 1. 2014 15:15

    tiež je dobré si pochutnať na zemiačikoch od mccain - country potatoes, ktoré sú v šupke s 3 rozličnými príchuťami