Buši rajská

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 3
      plechovka rajský protlak 2-3
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • tuk sádlo a máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks hřebíček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle s máslem do sklovata.
2
Zatrousíme hladkou moukou, až je světlá jíška (můžeme mít jíšku udělanou předem). Pozvolna vléváme za stálého míchání studenou vodu a necháme přijít do varu, když jsme již také dali koření (dle chuti).
3
Postupně opatrně vmícháme rajské protlaky. Osolíme dost. (Budete překvapeni, co to snese). Nyní upravíme hustotu. (My dáváme rozmíchaný Solamyl - omáčka je heboučká). Osladíme.
4
Dosladit, dle chuti může každý na talíři.
5
Jí se s vařeným hovězím nebo plněnou paprikou, fašírkou pečenou zvlášť na sádle s cibulkou.
6
Přílohu je houskový knedlík nebo těstoviny.
Zařazení: Ostatní
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.