Burizonové hrudky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: janaon

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks salko
    • 300
      g cukr krupice
    • 1
      ks hera
    • burizony Nebo kukuřičné lupínky
    • mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr vsypeme do hrnce a necháme rozpustit na mírném ohni, potom přidáme salko, které nám vytvoří 1 velkou masu ničeho, ale nemusíme se bát, mícháme dále, rozpustí se. Přidáme heru, která když se rozpustí, stáhneme hrnec z plotny. Nakonec přidáme buď burizony nebo lupínky a podle konzistence přidáme ořechy.
2
Ořechy tam nesmí chybět, ja jsem dělala jen s burizony nebo jen s lupínky, ale i kombinaci a byly dobré. Plníme do papírových košíčků a necháme v chladničce ztuhnout.
Zařazení: Moučníky Cukroví
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marsi
    Marsi |

    12. 12. 2007 18:01

    Mily Anonyme...nevidim v tom nic neslusneho,pokud jste si vsiml/a,deje se tady tak bezne a navic jsem odpovidala Jane.Mimoch.ten muj recept je tady take pridan zvlast,jako II.Myslim,ze tyto komentare jsou tady prave proto,abychom se delili vsichni o sve poznatky a zkusenosti,popr.figle,vychytavky a vylepseni.Jestli Vy to berete jako konkurencni boj,toz se Vam predem i zadem omlouvam...:-)

  • Anonym
    Anonym |

    12. 12. 2007 14:48

    Milá Marsí, není moc slušné k receptu někoho přidávat svůj.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    19. 11. 2007 14:46

    Dělám to na dortové oplatky /zatížím/ a po zatuhnutí nakrájím na malé obdélníčky.

  • Marsí
    Marsí |

    19. 11. 2007 11:13

    Janko Kutačová, je to jednoduché, ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření nebo jinou, kterou máte ráda, přidejte trochu 100% ztuž.tuku, já dávám Omegu a nasypte do toho burizony, nesmí to téct musí to být husté, já to dělám od oka, pak už jen tvoříte kopečky a necháte ztuhnout na alobale.Jo..taky mi chybí ty vytahovačky plomb-karamelky...-))

  • Jana C.
    Jana C. |

    16. 11. 2007 21:38

    Hani,tak přesně takhle to dělala moje mamča a bylo to móc dobrý.Škoda,že už se nedělají takový ty klasický karamely,co kdysi.

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    15. 11. 2007 22:49

    tak já to dělám ještě jinak :-) - rozpustím karamelové bonbony s máslem a pak do toho vysipu borizony, vytvaruju si ovál třeba do alobalu a pak krájím na kolečka...

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    15. 11. 2007 19:28

    Marsí: prosím,dejte mi přesný recept na ty Vaše burizonové hrudky,šlo by to?Děkuji předem :o)

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    15. 11. 2007 15:22

    Marsí, to je dobrý nápad. Snad přidám trochu nasekaných mandlí nebo ořechů. Určitě vyzkouším.

  • Marsí
    Marsí |

    15. 11. 2007 11:14

    Já dělám burizonové hrudky také, ale jinak. Rozpustím čokoládu na vaření ve vodní lázni, přidám půlku tabulky mléčné čokolády a nasypu burizony. Promíchám a lžičkou na plech s alobalem dávám malé kupičky. Nechám zchladit a ztuhnout na blkoně nebo v chladničce a je hotovo.

  • Pavla
    Pavla |

    14. 11. 2007 18:59

    Taky je salko zahuštěné neslazené mléko.To by možná k tomu cukru bylo lepší.

  • Zdenka Matušková
    Zdenka Matušková |

    14. 11. 2007 16:09

    Není to už moc sladké? Salko a ještě 300g cukru? Nebo je chy ba v receptě?

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    14. 11. 2007 15:36

    Salko je zahuštěné slazené mléko.

  • Ivana C.
    Ivana C. |

    14. 11. 2007 15:32

    Salko slazené nebo neslazené?