Autor:

Burgundský kotlík

Střední
Ingredience
Hovězí maso 400 g
Mrkev 4 ks
Cibule 2 ks
Máslo 80 g
Červené víno 4 dl
Petrželová nať  
Bobkový list  
Tymián  
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Hovězí maso pokrájíme na malé kostky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo a vše osmahneme na másle. Potom podlijeme vínem, přidáme sůl, pepř, bobkový list a tymián a dusíme doměkka.

Chutná výborně s jakoukoliv přílohou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.67 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 13x)
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Burgundský kotlík

Komentáře

  1. lenka.zima   09.11.2013 | 11:30 | reagovat | závadný

    místo hovězího dělám tímto způsobem králíka a je to paráda :-)

  2. Roman   15.10.2013 | 10:36 | reagovat | závadný

    Vylepsenie: :)
    Toto jedlo robievame sice z rovnakych surovin ale trochu inak. Suroviny si nachystate 24 hod. dopredu. Maso nakrajate na vacsie kocky, pridate mrkvu, kusok petrzlenu, nahrubo pokrajanu cibulu a koreniny tak ako v recepte. Cele to zalejete vinom (ale pozor - naozaj idealne je pouzit celu flasu Pinot noir a to vino by malo byt aspon priemernej kvality, nie sudak za 1,50Eur). Nechate stat v chladnicke 24 hod.
    Potom nalev scedite a oddelite maso, zeleninu a nalev. Na rozpalenom masle maso osmahnete. postupne pridate zeleninu. Nakoniec podlievate nalevom v ktorom sa maso pacovalo a udusite domaka.
    Podavat s cerstvym bielym chlebom. Bozske!!! :)

  3. Irča Š.   26.09.2012 | 10:56 | reagovat | závadný

    Recept mne dle recenzí nalákal,chtěla jsem rodiče i manžela překvapit něčím novým,ale bohužel opravdu nám vůbec nechutnalo,ale ani jednomu

  4. hanka   16.04.2012 | 18:32 | reagovat | závadný

    Děláme to bez vína, v papiňáku a výborné. Dělám na oleji nikoli na másle.
    Přibližně v polovině dušení masa, přidám mrkev a dodusím. Vše v papiňuku na stupeň 2.

    1. imagoimagor   20.04.2012 | 15:42 | reagovat | závadný

      Pokud to děláte bez vína, tak už to není Burgundské hovězí, ale úplně jiné jídlo. Neříkám, že je to jídlo špatné, ale takový komentář je úplně mimo mísu. Asi jako byste chválila houbovou smaženici s tím, že ji děláte bez hub.

  5. Simona Sek.   05.12.2010 | 20:45 | reagovat | závadný

    Teda tohle jsem nečekala! Fakt výborné! A to jsem ještě neměla tymián! Možná že jsem se ošidila o ještě lepší chuť! Teď ještě čekám,co tomu řekne moje drahá polovička. Ale i tak už teď dávám za 1.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web