Autor:

Burgundská bábovka

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Máslo 200 g
Cukr krupice 200 g
Vejce 4 ks
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva  
Skořice
mletá
1 lžička
Hořká čokoláda 100 g
Červené víno 1 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a skořicí. Promícháme a přidáme víno. Potom vmícháme ušlehaný sníh z bílků a nakonec nasekanou čokoládu. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Pečeme při teplotě 160 °C asi 50 minut.
Bábovka získala v soutěži CAKE FORUM 2004 třetí místo a musím uznat, že je výborná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Burgundská bábovka

Komentáře

  1. MJG   26.09.2012 | 11:01 | reagovat |

    To snad ne???!!!!??? 1 litr vina a jen 250g mouky, to se prece nemuze upect =-O

    1. pippiva   26.09.2012 | 14:42 | reagovat |

      Nema tam byt 1 dcl? Prosim o opravu mnozstvi vina.

      1. Kamila B.   26.09.2012 | 15:07 | reagovat |

        Opraveno. :-)

  2. Martik007   26.02.2011 | 13:32 | reagovat |

    Opravdu se tam dává 1l vína? Není to trochu moc???

  3. Alena prokopcová   27.08.2007 | 9:29 | reagovat |

    Pekla jsem pro návštěvu ze dvou dávek a snědla se ve čtyřech k snídani. Byla fakt výborná. Jen jsem část pol. mouky nahradila celozrnnou... určitě zopakuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web