Bundáše

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sendvič
    • džem jakýkoliv
    • vejce
    • mléko
    • sůl
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sendvič nakrájíme, každý krajíc natřeme džemem a po dvou slepujeme natřenou stranou k sobě a zlehka přitlačíme.
2
V misce rozmícháme vejce, špetku soli a trochu mléka. Na pánvi rozehřejeme olej (tolik jako na řízky). Když je olej rozehřátý, začneme tyto spojené sendviče namáčet (ale pozor - nenecháme je ve vejcích dlouho, aby nebyly moc mokré) a hned je zprudka z obou stran smažíme.
3
Vhodná je k tomu polévka (čočková, fazolová, zeleninová, zapražená s vejcem...).
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Liba
    Liba |

    20. 2. 2007 15:47

    obměna:Plátky sendviče hodně namočit ve vajíčku a po osmažení potřít marmeládou,Nutelou nebo sypat skořicovým cukrem - a je to mňamka. K zeleninové nebo čočkové polévce je výborný také ovocný táč - miloval to tak můj dědeček - je to nezvyklé, ale moc dobré.

  • Zetka
    Zetka |

    10. 1. 2006 12:08

    Určitě vyzkouším. Někdo se asi bude divit, že sladké přikusovat k polévce, je trochu divné. Ale pamatuji si, že jako malé dítě jsem milovala fazolovou polévku a k ní jsme přikusovali omelety potřené povidly.