Bulharská musaka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso 50% vepřového a 50% hovězího
    • 100
      g cibule
    • 1000
      g brambory
    • olej
    • 500
      g rajčata
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 400
      g tvrdý sýr
    • 0,2
      l mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso osmažíme s nakrájenou cibulí, rajským protlakem a sladkou paprikou, polijeme vývarem, ponecháme 10-15 minut, pak osolíme, opepříme, přidáme petržel může být i čubrica a nakrájená rajčata. Brambory nakrájené na plátky napolo usmažíme. Do mísy dáme střídavě vrstvy brambor a mletého masa, nahoru dáme plátky rajčat. Dusíme v troubě, polijeme omáčkou z mouky, mléka a vajec, navrch nastrouháme tvrdý sýr a dáme zapéct. Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na porce.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mončis
    Mončis |

    8. 12. 2012 20:15

    Je to výborné a nenáročné, vychladlá se dá jíst také <3 <3 <3

  • Anonym
    Anonym |

    21. 1. 2008 14:18

    prave som ju vyskusala-trochu poupravila, mlieko som nahradila smotanou, namiesto petrzlenu som dala bazalku a do zapekacej misy pridala balkansky syr ale vysledok je vynikajuciakurat mam trochu problem s tou besamelovou omackou, opat nemala tu spravu konzistenciu

  • Janča
    Janča |

    26. 7. 2007 12:03

    Je to paradni...moc nam chutnalo...neholdujeme zrovna typicky ceske kuchyni, takze zkousime jidla jinych zemi. Bulharska kuchyne je predevsim vydatna, hodne a prijemne aromaticka. Oceni jak gurmani, tak i cesky zaludek:)