Bulgurový salát s rudými perlami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
25 minut
2
porce
neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g bulgur
    • sůl
    • 2
      lžíce máta čerstvá, nasekaná
    • 3
      lžíce petrželka čerstvá, nasekaná
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • pepř drcený
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • granátové jablko půlka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bulgur uvařte podle návodu na sáčku. (Můj se měl vařit 12 minut v osolené vodě v poměru 1:2 a pak nechat odstát a nasát zbytek tekutiny.)
2
Teplé smíchejte s nasekanou mátou, petrželkou a jarní cibulkou. Nalijte lžíci oleje a šťávy z citronu (prosím ne citronku - ta má jen 3-10% šťávy z citronu), opepřete promíchejte.
3
Granátové jablko rozkrojte, otočte rozkrojenou stranou k salátu/míse a začněte do něj dřevěnou vařečkou bouchat - semínka snadno vyletí. Nebo je můžete vybrat lžičkou/rukou a oddělit od bílých blanek apod. Přijdete tak ale o víc šťávy, protože narušíte semínka. Většinu z nich vmíchejte do salátu.
4
Podávejte a dozdobte snítkou máty a zbytkem semínek z granátového jablka.
5
Variace: Místo granátového jablka můžete zkusit světlé rozinky, jejich chuť ale není tak svěží a je sladší.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.