Autor:

Bujabéza z Francie

Střední
Ingredience
Rybí maso
-z tresky,mořského úhoře... (různé druhy)
300 g
Krevety
-vyloupané
200 g
Mušle
-slávky,vyloupané
200 g
Rybí hlavy 2 ks
Rajčata oloupaná 3 ks
Šalotka 3 ks
Cibule 1 ks
Bílé víno 2 dl
Rajský protlak 3 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Česnek 4 stroužek
Petrželka 1 lžíce
Bobkový list 1 ks
Bazalka
-sušená
1 lžička
Mletá sladká paprika 1 lžička
Šafrán
-mletý
1 špetka
Pomerančová kůra
-kousek
 
Sůl  

Postup přípravy:

Do hrnce vložíme cibuli, 2 stroužky česneku, bobkový list a rybí hlavy, přilijeme víno, necelý 3/4 litr vody a vaříme cca 30 minut. Pak vývar scedíme. Na oleji zesklovatíme drobně pokrájené šalotky a zbylý česnek, přidáme papriku, bazalku, šafrán, nakrájená rajčata, protlak, petželku a pomerančovou kůru, osolíme a vše chvilku podusíme. Přilijeme rybí vývar a za občasného míchání povaříme 10 minut. Pak přidáme nakrájené rybí maso, povaříme pod pokličkou 5 minut, přidáme slávky a krevety a povaříme ještě 4 minuty. Na závěr vyjmeme pomerančovou kůru, přidáme maso z rybích hlav a dle potřeby dosolíme.

* Bujabéza je velmi vydatná, zdravá a hustá polévka. Podávat jí můžeme s opečenými tousty, bagetkou...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Houbová dršťkovka Večeře na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Bujabéza z Francie

Komentáře

  1. Jaroslav   02.07.2015 | 20:59 | reagovat | závadný

    Tady je o tom zajímavý článek... :)
    http://www.gastromagazin.cz/o-jidle/bouillabaissa-neboli-bujabeza-polevka-opredena-legendami/

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web