Autor:

Buddhova ruka

Snadné
Ingredience
Kuřecí maso
prsa nebo vykostěná stehna - 300 g, kuřecí játra - 300 g
 
Cibule
velká
1 ks
Zelená paprika 2 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Olej  
Sojová omáčka 2 lžíce
Worcestrová omáčka 2 lžíce
Grilovací koření
nebo jiné podbné směsi. např.na rožnění, gyros, apod.
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Maso nakrájíme na proužky, okořeníme a naložíme do trošky oleje na pár hodin (není vyloženě nutné). Ve větší pánvi (výborný je na to wok) rozpálíme olej, osmahneme na něm maso, po chvíli přidáme cibuli a papriku nakrájené na silnější kolečka nebo proužky, dusíme asi 3 minuty, přidáme játra nakrájená na nudličky a ještě asi 5 minut podusíme, až se odpaří voda - mělo by se to malinko přismahnout kvůli barvě i chuti. Pak trochu podlijeme vařící vodou, aby to nebylo suché (ale nesmí to „plavat“!), ochutíme sojovou omáčkou, worchestrem, pepřem a podle potřeby dosolíme.

Kdo rád ostré, přidá chilli, tabasko apod. Jako příloha jsou nejlepší hranolky, dobrá je k tomu i rýže, nebo jen chleba.

Recept je variace na specialitu jedné malé hospůdky na Moravě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1-
4.57 14 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 14x)
Pikantní jehněčí špízky s česnekem a salát s fenyklem a rukolou Skvělé maso na jehlách Články z

Komentáře k receptu: Buddhova ruka

Komentáře

  1. MJG   11.12.2012 | 11:19 | reagovat | závadný

    Vyborne, jednoduche

  2. Ivana Mati   04.01.2010 | 9:14 | reagovat | závadný

    Ahojte všichni,dnes jsem našla tyto stránky a hned jsem se zaregistrovala. jsou super. A jedu hned podle jídelníčku.Todle bude můj první recept,tak se doufám podaří,ale vypadá moc dobře.

  3. Klára Keselyova   03.02.2008 | 16:49 | reagovat | závadný

    Dnes sme mali ruku na obed. Bola fajn. Papriku som nedala, lebo "nemusím", ale som dala na pásiky pokrájanú Hlivu ustricovú. skúste, je to mňamka.

  4. Handula Lehovcová   29.08.2007 | 22:32 | reagovat | závadný

    Mám ráda zvláštní názvy pokrmů a tenhle je navíc ještě moc dobrý. Dávám za 1.

  5. jana martanovicova   16.07.2007 | 12:47 | reagovat | závadný

    Bolo to veľmi,veľmi dobré.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web