Budapeštská pomazánka II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení měkký tvaroh
    • 3
      lžíce červená paprika sterilovaná
    • sůl
    • mletá paprika
    • 1
      ks cibule malá
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce strouhaný křen
    • 2
      ks nakládané okurky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jde o rychlou a chutnou pomazánku, kterou lze i částečně obměňovat podle toho, jaké máme doma suroviny. Pokud máme elektrický šlehač, dáme tvaroh do nádoby, ve které budeme pomazánku šlehat. Přidáme mléko, sůl, půl lžičky mleté papriky. Rozšleháme a případně přidáme ještě trochu mléka, pokud se pomazánka zdá hustá. Oloupeme a jemně nakrájíme cibuli a přidáme ji do pomazánky. Sterilovanou papriku nakrájenou na proužky necháme odkapat a také ji přidáme do pomazánky. Vše ještě jednou lehce zamícháme.
2
Lze chuťově obměňovat přidáním strouhaného křenu nebo najemno nakrájené kyselé okurky. Pomazánka nejlépe chutná na čerstvém chlebu.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky

Komentáře k receptu

  • verča
    verča |

    27. 3. 2013 14:36

    s křenem?????to potom neni budapešt nebo jo ????? :-(