Bůčkové řízky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřový bůček
    • pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • 140
      g tvrdý sýr
    • sůl
    • ingredience na trojobal
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček vykostíme a pomeleme (nebo koupíme mleté maso)
2
pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky
3
Osolíme, opepříme, přidáme syrová vejce, sýr
4
Dobře promícháme
5
Z hmoty vytvoříme váleček (podobný houskovému knedlíku)
6
Zabalíme jej do alobalu (mikrotenového sáčku)
7
Necháme přes noc v ledničce
8
Z válečku krájíme kolečka (podobné knedlíkům)
9
Obalíme v tojobalu
10
Smažíme na pánvi asi 3-5 min. po každé straně, olej asi 1 cm (střední plamen)
11
pozn. asi 10 řízků
12
přílohy:
13
- vařené brambory nebo bramborová kaše
14
- hranolky nebo krokety
15
Doba přípravy:
16
-směs den předem (asi 30 min.)
17
-smažení 20-40 min.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.