Bůčková roláda vařená

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Milda68

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřový bůček
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček rozkrojíme na knihu a rozklepeme paličkou na plát (do tenka). Posolíme, poprášíme pražskou šunkovou solí, potřeme česnekem, pevně svineme a svážeme tenkým motouzem. Necháme 24 hodin v ledničce zaležet. Vaříme ve vodě, až je maso měkké (asi hodinu). Ještě horkou roládu vyválíme ve sladké paprice a necháme vystydnout.
2
Libové maso je na řezu pěkně červené a voní česnekem. Krájíme na tenké plátky a podáváme studené s chlebem jako svačinu nebo večeři.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Milan Peterka
    Milan Peterka |

    26. 11. 2008 16:33

    Majko,řezníci této soli říkají ,,Praganda''. Rychlosoli říkají ,,sanitr''.Ten se používá při nakládání masa na uzení. Dává se ho na špičku nože na 10 kg masa.Máte pravdu v tom, že Váš řezník Vám ,,Pragandu rád obstará. Milda 40

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    24. 11. 2008 12:23

    Je to rychlosůl a koupíte ji i v některém řeznictví.

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    22. 11. 2008 22:27

    Prosím o vysvětlení.Co je to "pražská sůl"?