Bůčková kniha

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřový bůček (Libovější bůček asi 15 cm široký)
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli
    • 2
      cibule
    • 3
      ks česnek (Rozsekaný česnek)
    • režná nit
    • 2
      dl voda (1-2 dl horké vody)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček nařežeme podélně (po kosti) asi na 1/2 až 3/4 cm silné listy. Každý řez prosolíme troškou soli, stejně tak troškou mletého pepře a zasypeme troškou rozsekaného česneku. Dle chuti přes jeden list můžeme přidat na špičku nože chilli koření.
2
Pevně ovážeme režnou nití, vložíme do předehřáté remosky nebo pekáčku, obložíme nahrubo pokrájenými cibulemi. Podlijeme horkou vodou a pečeme dozlatova asi 1,5-2 hodiny. V případě potřeby podléváme menším množstvím další vřelé vody. Upečenou knihu krájíme příčně (přes kosti).
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    22. 3. 2009 14:56

    Nějak nechápu to krájení,po kosti ano,ale to"přes kost "ne,to přece nejde:-)

  • Michaela Honzíková
    Michaela Honzíková |

    21. 3. 2009 13:47

    právě jsem dopekla a ochutnala s chlebem a křenem.....děkuji za tento recept! Bůček jsem vždy milovala, ale už jej asi nikdy nebudu dělat jinak než takto, protože toto je (omluvte ten výraz, jiný by to tak nevystihl) neskutečné žrádlo:)