Autor:

Bůčková kniha

Střední
Ingredience
Vepřový bůček
(Libovější bůček asi 15 cm široký)
 
Sůl  
Pepř mletý  
Chilli  
Cibule
Česnek
(Rozsekaný česnek)
3 ks
Režná nit  
Voda
(1-2 dl horké vody)
2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Bůček nařežeme podélně (po kosti) asi na 1/2 až 3/4 cm silné listy. Každý řez prosolíme troškou soli, stejně tak troškou mletého pepře a zasypeme troškou rozsekaného česneku. Dle chuti přes jeden list můžeme přidat na špičku nože chilli koření.

Pevně ovážeme režnou nití, vložíme do předehřáté remosky nebo pekáčku, obložíme nahrubo pokrájenými cibulemi. Podlijeme horkou vodou a pečeme dozlatova asi 1,5-2 hodiny. V případě potřeby podléváme menším množstvím další vřelé vody. Upečenou knihu krájíme příčně (přes kosti).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme Články z

Komentáře k receptu: Bůčková kniha

Komentáře

  1. zdenka supolova   22.03.2009 | 14:56 | reagovat |

    Nějak nechápu to krájení,po kosti ano,ale to"přes kost "ne,to přece nejde:-)

  2. Michaela Honzíková   21.03.2009 | 13:47 | reagovat |

    právě jsem dopekla a ochutnala s chlebem a křenem.....děkuji za tento recept! Bůček jsem vždy milovala, ale už jej asi nikdy nebudu dělat jinak než takto, protože toto je (omluvte ten výraz, jiný by to tak nevystihl) neskutečné žrádlo:)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web