Autor:

Buchtičky se šlehačkou

Střední
Náplň
Tvaroh 2 ks
Vejce 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Cukr 200 g
Hladká mouka 250 g
Máslo 150 g
Šlehačka  
Droždí 15 g
Cukr krupice 1 ks
Mléko  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Do mouky vlijeme rozpuštěné máslo a šlehačku, přidáme vykynutý kvásek (na tohle množství mouky použijeme půl kostičky droždí, 1 kostku cukru, lžičku hladké mouky a trochu vlažného mléka). Vypracujeme těsto, necháme vykynout (i když některé varianty připouštějí pracovat ihned).

Poté odkrajujeme lžičkou malinké kousky těsta, vyválíme, rozmačkáme, naplníme, zabalíme a klademe na vymazaný plech.

Nakonec buchtičky potřeme máslem, ještě chvíli necháme kynout a upečeme. Upečené pocukrujeme.

<BR>Náplň: tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a vanilkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Vánočka Jak uplést vánočku Články z

Komentáře k receptu: Buchtičky se šlehačkou

Komentáře

  1. recepty73   16.02.2012 | 18:34 | reagovat |

    ...chybí ingredience na těsto ;-)

  2. Airan Novakova   09.08.2006 | 11:36 | reagovat |

    Pani Ivano, ja vejce tam davala urcite - byli domaci, krasne zlute. Recept jsem ztratila a ted je chci zase pect na svatbu...budu patrat a napisu vam jak jsem dopadla.

  3. Ivana K.   09.08.2006 | 10:13 | reagovat |

    Do těsta se nedávají vejce?

  4. Airan Novakova   09.08.2006 | 9:51 | reagovat |

    Uz je to dlouho, co jsem ty buchticky naposledy pekla ( na svatbe) ale vim ze zustavaji zlute , dokonce pri pouziti domacich vajec si zahovavaji krasnou barvu. Hlavne vydrzi strasne dlouho:-) Jsou ty nejlepsi buchticky ktere znam, dalsi vynikajici napln do ne je dzem s orechama (hodne orechu) nebo nutella s orechama. Jsem moc rada za recept:-)

  5. Ivana Auffahrtová   12.05.2005 | 18:53 | reagovat |

    Právě jsem dopekla výše uvedené koláčky,naplnila jsem je tvarohem a hrozinkami,potřela jsem je rozšlehaným vejcem . a pečené pří teplotě 200 stupnů jsou krasně upečené do zlatova. Jedničku si zaslouží.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web