Autor:

Buchtičky NEJ

Střední
Těsto
Hladká mouka 500 g
Máslo
(Dát na hodinku předem do mrazáku)
300 g
Žloutek 4 ks
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Droždí
Kvásek
50 g
Cukr
Vrchovatá
1 lžíce
Šlehačka
(33 %)
250 ml
Tvarohová náplň
Tvaroh  
Vejce 2 ks
Cukr  
Vanilkový cukr  
Ořechová náplň
Džem  
Mleté ořechy
Hrubě (půl na půl)
 
Čokoládová náplň
Arašídový krém  
Ořechy  
Zálivka
Máslo 125 g
Hnědý rum 100 ml
Na obalení
Vanilkový cukr 1 balíček
Moučkový cukr 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Uděláme si nejdříve kvásek do misky. Mouku prosejeme nejlépe 2 krát (těsto je pak lepší) a nastrouháme do něj studené máslo. Přidáme kvásek, žloutky, vejce, sůl a zpracujeme těsto. Dáme vykynout.

Připravíme si náplně. Z vykynutého těsta odkrájíme malé kousky, prstama roztáhneme a plníme náplní. Dáváme na plech (používám papír na pečení) kousek od sebe TOU ZADĚLANOU STRANOU NAHORU! Když se při pečení trochu otevřou nevadí, naopak. Péct na 170 °C zhruba 20 minut. Rozpustíme máslo a přilejeme rum. Ještě vlažné koláčky polejeme rumovou zálivkou a hned obalujeme v cukru ze všech stran.

Jsou to ty nejlepší buchtičky - NEJdražší, NEJpracnější, NEJlepší :-), které jsem kdy dělala (na svatbu), ale musí být opravdu malinké. Je to vítaná změna místo okoukaných klasických koláčků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 3x)
Zapečený květák Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák Články z

Komentáře k receptu: Buchtičky NEJ

Komentáře

  1. 6Verunka 6   03.08.2010 | 20:18 | reagovat | závadný

    Jsou báječné. Pekla jsem ve čtvrtek, s pracností to není tak náročné. Těsto krásně vykynulo, dobře se s těstem pracovalo. A chutnaly všem.

  2. Anonym   16.08.2006 | 20:12 | reagovat | závadný

    Daireann, kynuti testa zelezi na kvalitu kvasku a teplote pri kterou kyne, cas nelze odhadnout:-))

  3. Daireann   15.08.2006 | 16:14 | reagovat | závadný

    chtěla bych tento recept zkusit, prosím vás, jak dlouho se má těsto nechat vykynout?a přidávám se k předchozí otázce - není tím arašídovým krémem myšleno něco jako Nutella? děkuji předem za odpověď

  4. Airan   13.08.2006 | 10:01 | reagovat | závadný

    Pani Jano, omlouvam se, mela jsem na mysli cokoladovy arasidovy krem, ten co se dostane koupit jako "nugeta"

  5. Jana   12.08.2006 | 21:21 | reagovat | závadný

    Mám dotaz. Do čokoládové náplně by měla patřit čokoláda. Není chyba v kombinaci arašídového krému s ořechy?Ráda bych je dětem upekla,vypadá to moc dobře.Děkuji

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web