Autor:

Buchta z limonády

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 400 g
Cukr krupice 300 g
Olej 10 lžíce
Vejce 3 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Limonáda
Žlutá
3 dl
Poleva
Máslo 80 g
Kakao 3 lžíce
Hnědý rum 3 lžíce
Moučkový cukr 150 g
Buchta z limonády

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme ostatní ingredience a nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků. Vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a dáme do trouby, kde pečeme při 180 °C asi 35 minut.

Mezitím si uděláme čokoládovou polevu. Rozpustíme v kastrůlku máslo, přidáme kakao, cukr a rum a vymícháme dohladka. Upečené těsto necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2
4 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 5x)
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Buchta z limonády

Komentáře

  1. Soňa   16.04.2016 | 11:27 | reagovat | závadný

    Snadné, ale sladkost buchty je na hranici poživatelnosti.

  2. Hanka   14.05.2014 | 20:40 | reagovat | závadný

    Já jsem ji "v dávnověku" dělala z kofoly, dávala jí svou zvláštní, nezaměnitelnou chuť a zase ji udělám, měli jsme ji rádi - díky za připomenut í :-)

  3. Jarča   13.05.2014 | 7:12 | reagovat | závadný

    Je to velmi starý recept. Je z doby, kdy se ještě dělaly malé limonády. Peču ji pořád velmi často, vždycky všem chutnala. Jen mám napsáno v receptu, že poleva se dělá z povoleného másla (nezahřívám ho). Stačí změklé máslo umíchat s ostatními ingrediencemi a natřít na buchtu, když je ještě teplá. Udělá se krásně lesklá a chutná poleva.

  4. HelenaPa   12.05.2014 | 9:56 | reagovat | závadný

    Kdysi jsem ji docela ráda dělala, pak jsem na ni nějak zapomněla. Musím si ji připomenout.

  5. Katka   28.10.2013 | 14:08 | reagovat | závadný

    Jsem zvědavá,už se chladí :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web