Autor:

Buchta z cukety

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 2,5 hrnek
Cukr 1 hrnek
Rostlinný olej 3/4 hrnek
Prášek do pečiva 2 balíček
Vejce 3 ks
Kakao 3 lžíce
Skořice 1 lžíce
Kokos
smíchaný s mletými ořechy
1/2 hrnek
Cuketa
jemně nastrouhaná
2 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Žloutky ušleháme s cukrem, kakaem, skořicí a olejem, přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně strouhanou cuketu.
Nakonec vmícháme do těsta dobře našlehané bílky a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Po upečení můžeme rozříznout a potřít jednu stranu marmeládou a na druhou stranu potřít připravenou dobrotou ušlehanou z tvarohu, másla a cukru a opět přiložíme pláty na sebe.
Povrch můžeme polít citronovou polevou a posypat kokosem.
Je to po této úpravě jako dortík.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.4 5 5 1
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Buchta z cukety

Komentáře

  1. beba   14.11.2007 | 22:32 | reagovat |

    Chcem znova skúsiť upiecť tento výborný koláč, len neviem čo robiť s tou nastrúhanou cuketou z mrazničky. Mám ju nechať rozmraziť, alebo zamiešať trocha zmrazenú, aby nepustila vodu? Alebo pridať olej? Keďže som nedostala žiadnu odpoveď na septembrový príspevok, nevie mi nikto poradiť?

  2. beba   23.09.2007 | 22:18 | reagovat |

    Mali sme veľkú úrodu cukety a tak som ju zamrazila. V sobotu som tento koláč robila, ale neviem, kde som urobila chybu.V mrazničke som mala zmrazené presne dva hrnčeky nastrúhanej cukety, nechala som ju rozmraziť a potom robila cesto. Cuketa bola samá voda, nevedela som, či ju mám do cesta dať aj s tou vodou, čo si pustila, nakoniec som jej trochu zliala, ale nebolo to ono. Koláč bol trocha suchý a drobil sa.Ako postupujete, keď robíte koláč zo zmrazenrej cukety? Treba tú vodu zliať alebo ju vliať celú do cesta s cuketou?Ďakujem za radu.

  3. Petra Š.   21.09.2006 | 19:04 | reagovat |

    Jo a ještě mi tam chyběli rozinky, příště dám do těsta rozinky namočené v rumu. Ty já můžu všude a moji chlapci taky :-)

  4. Petra Š.   21.09.2006 | 19:02 | reagovat |

    Tak buchta už je hotová. Je taková hodně nadýchaná, nevím zda z cukety nebo ze 2 prášků do pečiva. Příště dám asi jen 1, zdá se mi že jsou 2 moc a z těsta je to cítit. Podařilo se mi buchtu rozkrojit a namazat rybízovou marmeládou, nahoru jsem dala čoko polevu a posypala kokosem. Chutná to docela dobře. Paní Věro, děkuji moc za rady, v obchodě se mrknu na polevu v prášku a příště to zkusím s ní. Jinak v postupu přípravy chybí mleté ořechy, dávala jsem je na konci spolu s moukou.

  5. Věra   21.09.2006 | 15:09 | reagovat |

    Paní Petro, zkuste kupovanou polevu v prášku je to rychlejší, ředí se vodou, podrobný popis je napsán na sáčku. Jinak domácí citronová poleva se dělá z moučkového cukru a citronové šťávy. Vše se míchá do zhoustnutí " na nitku" Je výborná také na zdobení perníčků na vánoce. Polevu je ale možné měnit dle chuti. Je velký výběr a jsou výborné.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web