Autor:

Buchta z cukety

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 2,5 hrnek
Cukr 1 hrnek
Rostlinný olej 3/4 hrnek
Prášek do pečiva 2 balíček
Vejce 3 ks
Kakao 3 lžíce
Skořice 1 lžíce
Kokos
smíchaný s mletými ořechy
1/2 hrnek
Cuketa
jemně nastrouhaná
2 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Žloutky ušleháme s cukrem, kakaem, skořicí a olejem, přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně strouhanou cuketu.
Nakonec vmícháme do těsta dobře našlehané bílky a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Po upečení můžeme rozříznout a potřít jednu stranu marmeládou a na druhou stranu potřít připravenou dobrotou ušlehanou z tvarohu, másla a cukru a opět přiložíme pláty na sebe.
Povrch můžeme polít citronovou polevou a posypat kokosem.
Je to po této úpravě jako dortík.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.4 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Buchta z cukety

Komentáře

  1. beba   14.11.2007 | 22:32 | reagovat | závadný

    Chcem znova skúsiť upiecť tento výborný koláč, len neviem čo robiť s tou nastrúhanou cuketou z mrazničky. Mám ju nechať rozmraziť, alebo zamiešať trocha zmrazenú, aby nepustila vodu? Alebo pridať olej? Keďže som nedostala žiadnu odpoveď na septembrový príspevok, nevie mi nikto poradiť?

  2. beba   23.09.2007 | 22:18 | reagovat | závadný

    Mali sme veľkú úrodu cukety a tak som ju zamrazila. V sobotu som tento koláč robila, ale neviem, kde som urobila chybu.V mrazničke som mala zmrazené presne dva hrnčeky nastrúhanej cukety, nechala som ju rozmraziť a potom robila cesto. Cuketa bola samá voda, nevedela som, či ju mám do cesta dať aj s tou vodou, čo si pustila, nakoniec som jej trochu zliala, ale nebolo to ono. Koláč bol trocha suchý a drobil sa.Ako postupujete, keď robíte koláč zo zmrazenrej cukety? Treba tú vodu zliať alebo ju vliať celú do cesta s cuketou?Ďakujem za radu.

  3. Petra Š.   21.09.2006 | 19:04 | reagovat | závadný

    Jo a ještě mi tam chyběli rozinky, příště dám do těsta rozinky namočené v rumu. Ty já můžu všude a moji chlapci taky :-)

  4. Petra Š.   21.09.2006 | 19:02 | reagovat | závadný

    Tak buchta už je hotová. Je taková hodně nadýchaná, nevím zda z cukety nebo ze 2 prášků do pečiva. Příště dám asi jen 1, zdá se mi že jsou 2 moc a z těsta je to cítit. Podařilo se mi buchtu rozkrojit a namazat rybízovou marmeládou, nahoru jsem dala čoko polevu a posypala kokosem. Chutná to docela dobře. Paní Věro, děkuji moc za rady, v obchodě se mrknu na polevu v prášku a příště to zkusím s ní. Jinak v postupu přípravy chybí mleté ořechy, dávala jsem je na konci spolu s moukou.

  5. Věra   21.09.2006 | 15:09 | reagovat | závadný

    Paní Petro, zkuste kupovanou polevu v prášku je to rychlejší, ředí se vodou, podrobný popis je napsán na sáčku. Jinak domácí citronová poleva se dělá z moučkového cukru a citronové šťávy. Vše se míchá do zhoustnutí " na nitku" Je výborná také na zdobení perníčků na vánoce. Polevu je ale možné měnit dle chuti. Je velký výběr a jsou výborné.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web