Buchta z cukety

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,5
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 0,8
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce skořice
    • 0,5
      hrnek kokos smíchaný s mletými ořechy
    • 2
      hrnek cuketa jemně nastrouhaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky ušleháme s cukrem, kakaem, skořicí a olejem, přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně strouhanou cuketu.
2
Nakonec vmícháme do těsta dobře našlehané bílky a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
3
Po upečení můžeme rozříznout a potřít jednu stranu marmeládou a na druhou stranu potřít připravenou dobrotou ušlehanou z tvarohu, másla a cukru a opět přiložíme pláty na sebe.
4
Povrch můžeme polít citronovou polevou a posypat kokosem.
5
Je to po této úpravě jako dortík.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • beba
    beba |

    14. 11. 2007 22:32

    Chcem znova skúsiť upiecť tento výborný koláč, len neviem čo robiť s tou nastrúhanou cuketou z mrazničky. Mám ju nechať rozmraziť, alebo zamiešať trocha zmrazenú, aby nepustila vodu? Alebo pridať olej? Keďže som nedostala žiadnu odpoveď na septembrový príspevok, nevie mi nikto poradiť?

  • beba
    beba |

    23. 9. 2007 22:18

    Mali sme veľkú úrodu cukety a tak som ju zamrazila. V sobotu som tento koláč robila, ale neviem, kde som urobila chybu.V mrazničke som mala zmrazené presne dva hrnčeky nastrúhanej cukety, nechala som ju rozmraziť a potom robila cesto. Cuketa bola samá voda, nevedela som, či ju mám do cesta dať aj s tou vodou, čo si pustila, nakoniec som jej trochu zliala, ale nebolo to ono. Koláč bol trocha suchý a drobil sa.Ako postupujete, keď robíte koláč zo zmrazenrej cukety? Treba tú vodu zliať alebo ju vliať celú do cesta s cuketou?Ďakujem za radu.

  • Petra Š.
    Petra Š. |

    21. 9. 2006 19:04

    Jo a ještě mi tam chyběli rozinky, příště dám do těsta rozinky namočené v rumu. Ty já můžu všude a moji chlapci taky :-)

  • Petra Š.
    Petra Š. |

    21. 9. 2006 19:02

    Tak buchta už je hotová. Je taková hodně nadýchaná, nevím zda z cukety nebo ze 2 prášků do pečiva. Příště dám asi jen 1, zdá se mi že jsou 2 moc a z těsta je to cítit. Podařilo se mi buchtu rozkrojit a namazat rybízovou marmeládou, nahoru jsem dala čoko polevu a posypala kokosem. Chutná to docela dobře. Paní Věro, děkuji moc za rady, v obchodě se mrknu na polevu v prášku a příště to zkusím s ní. Jinak v postupu přípravy chybí mleté ořechy, dávala jsem je na konci spolu s moukou.

  • Věra
    Věra |

    21. 9. 2006 15:09

    Paní Petro, zkuste kupovanou polevu v prášku je to rychlejší, ředí se vodou, podrobný popis je napsán na sáčku. Jinak domácí citronová poleva se dělá z moučkového cukru a citronové šťávy. Vše se míchá do zhoustnutí " na nitku" Je výborná také na zdobení perníčků na vánoce. Polevu je ale možné měnit dle chuti. Je velký výběr a jsou výborné.

  • Petra Š.
    Petra Š. |

    21. 9. 2006 14:47

    Ráda bych vyzkoušela. Ale netuším jak se dělá citronova poleva. Poradíte paní Věro?

  • Yveta
    Yveta |

    6. 8. 2006 17:15

    výborné