Autor:

Buchta Vanilkový obláček

20 minut PT0H20M
Střední
Těsto
Polohrubá mouka 450 g
Hladká mouka 50 g
Rostlinný olej 2 lžíce
Cukr krupice 2 lžíce
Vejce 2 ks
Droždí
sušené, nebo půl (20g) čerstvé
2 lžička
Sůl 1 lžička
Mléko 250 ml
Náplň
Máslo 100 g
Žloutek 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Rozinky
namočené v rumu
 
Poleva
Smetana ke šlehání 150 ml
Vanilkový cukr 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme placku asi 20 x 40 cm a potřeme ji náplní, na kterou jsme utřeli máslo s cukrem a žloutkem, posypeme rozinkami, můžeme pokapat i rumem. Zabalíme do závinu. Dortovou formu vymažeme tukem (já na dno vystřihnu pečící papír), závin nařežeme na kusy asi 7 cm velké a pokládáme je (na výšku) řeznou stranou nahoru. Ve formě necháme kynout ještě asi 15 min a pak pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 min. Když začne růžovět, polijeme smetanovou polevou a dopékáme dalších 15 min. Zkusíme špejlí, až se nelepí. Vychladlé můžeme pocukrovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Buchta Vanilkový obláček

Komentáře

  1. Jitka Bublová   27.07.2009 | 14:46 | reagovat | závadný

    Recept jsem před časem objevila na servesu DÁMA - sekce Domácí pekárny pod názvem Vanilkový oblak. Práce byla jednodušší o to, že se těsto zadělalo a vykynulo v pekárně, vyválený závin se pak rozkrojil jen na polovinu a peklo se opět v pekárně, poleva se nalévala po 30 minutách pečení. Na náplň jsem využila zbylý tvaroh a bylo to výborné.

  2. Denisa Graulichová   21.07.2009 | 17:50 | reagovat | závadný

    Ano je to z receptu top-recepty a protože je to opravdu moc dobré tak jsem recept zveřejnila zde s poznámkou že je to právě ze stránek top-recepty

  3. H. Hospodyňka   21.07.2009 | 15:55 | reagovat | závadný

    Foto, jakož i podorobnější popis, diskuse a další vychytávky k tomuto receptu přímo od autorky, paní Hely, vynikající kuchařky-cukrářky, jsou na Top receptech.

  4. Simona Bravená   21.07.2009 | 13:38 | reagovat | závadný

    Nebyla by fotka?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web