Autor:

Buchta s povidly a tvarohem

30 minut PT0H30M
Obtížné
náplň
Povidla
(220g)
1 kelímek
Měkký tvaroh
(2-3 balení)
2 kelímek
Mléko 4 dl
Vejce 2 ks
Cukr 150 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Těsto
Polohrubá mouka 500 g
Hera 200 g
Moučkový cukr 200 g
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva 1 balení
Vanilkový cukr 1 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

S moukou smícháme kypřící prášek, přidáme cukr, tuk a vejce a vypracujeme drobenkové těsto, 2/3 nasypeme na vymazaný plech a přitlačíme. Natřeme zředěnými povidly (povidla mám ráda, dávám dost - kelímek 220 g) a tvarohovou náplní - tvarohy smícháme s mlékem, cukry a žloutky, do tvarohové směsi lehce vmícháme sníh z bílků. Nakonec posypeme zbytkem drobenky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 3/4 až hodinu (záleží na troubě). Lepší je nechat uležet do druhého dne, protože se trochu drobí.Inspirovala jsem se zde uvedeným Žmolenkovým koláčem, který jsem trochu pozměnila.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Reklama
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Buchta s povidly a tvarohem

Komentáře

  1. Andrea Dvorská   14.11.2010 | 8:38 | reagovat |

    vidím zde jen návod na náplň,kde jsou najdu kolik mouky atd....

  2. Dana K.   26.09.2010 | 19:30 | reagovat |

    Pekla jsem včera a musím říct, že je výborná a vůbec se nedrolila. Myslím, že jsem ji nedělala naposledy. Vřele doporučuji.

  3. Ivana Samcová   31.07.2010 | 16:03 | reagovat |

    Výborný koláč. Dala jsem sklenici povidel (0,7 l)a je to pro mne tak akorát. Jen příště dám do náplně trochu méně cukru (nebo použiji ne tak sladký tvaroh, teď jsem dala maskar). Měla jsem strach, že je náplň moc řídká a pro jistotu jsem přidala vanilkový pudink v prášku. Jednoduchá příprava a velmi dobrá buchta. Ráda zopakuji.

  4. Monika2   19.09.2007 | 14:58 | reagovat |

    Já jsem se inspirovala podobně jsko markitka zase tak, že místo povidel dávám makovou náplň, trochu řidší. Teď to zkusím asi půl s povidly a půl s mákem, máme rádi obojí.

  5. Petra Bukovská   18.09.2007 | 20:25 | reagovat |

    Právě jsem dopekla, voní nádherně a chutná, mňam. Příště zkusím přidat i čerstvé švestky nebo ještě víc povidel. Dávám za 1.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web