Buchta s pomerančovou limonádou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks puding Pomerančové
    • 2
      hrnek moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 200
      ml limonáda Pomerančová
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • sůl
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme mouku s pudinkem, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a solí. Našleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej a střídavě mouku s limonádou.
2
Pečeme na velkém plechu, na bábovku stačí poloviční dávka. Vychladlou buchtu zalejeme čokoládou.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Ty
    Ty |

    8. 6. 2012 16:16

    máš pravdu... :-(

  • Já
    |

    8. 6. 2012 16:16

    Ne, ne... Myslel jsem si, že to bude dobré... Ale výsledek... :-( :-S :'( :-! 8-) =-O

  • Michaela
    Michaela |

    17. 8. 2011 14:51

    Ahojte, tak upekla jsem buchtu ze sodovky, strašně jsem se na ni těšila, nostalgie, ale bohužel jsem zklamaná a to velmi..buchta je příliš vysoká a příliš suchá, sušší než bábovka, pamatuju si buchtu z děstství byla výborná vláčná, tato ani zdaleka nebyla tak chutná, vlhká, jen suchá a čokoladová poleva moc nepomohla. :-|

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    29. 7. 2005 11:30

    Omlouvam se, opravdu se vloudila chybicka, toho oleje je tam 1/2 hrnku, podle mne je to tak 100ml :-)) Anonyme, dekuji za upozorneni.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 7. 2005 21:38

    V receptu je chyba, dava se tam 150ml oleje! Nelze pouzit pomerancovy dzus, bublinky jsou dulezite!

  • Petr Gavenda
    Petr Gavenda |

    22. 7. 2005 16:55

    Taky by se mohlo namísto sodovky nebo limonády použít pomerančový džus. Aspoň by to dostalo zajímavější chuť.

  • olčinka
    olčinka |

    2. 6. 2005 18:32

    Podobnou buchtu dělám taky jmenuje se Limonádové řezy.Dává se tam mouka,cukr,olej,vejce,pr.do pečiva,vanil.cukr,limonáda.Na vrch se dá ovoce a zaleje pudinkem s jakéhokoliv sirupu,vody a jakéhokoliv pudinku ale nejlepší je vanilkový.Je výborná.Ten váš recept pani Jano z VM také vyzkouším.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    2. 6. 2005 12:23

    Díky, Jano, za radu, určitě recept vyzkouším. Jenomže nevím kdy, protože těch na "vyzkoušení mám šílené množství a rodině, která někdy reptá, musím čas od času udělat jejich staré osvědčené oblíbené recepty.:o))

  • Jana Novakova
    Jana Novakova |

    2. 6. 2005 12:06

    Ten anonym jsem byla ja, nejak se mi vytratilo prihlaseni, omlouvam se, osobne nesnasim anonymna sdeleni, obzvlast ta kriticka. Jana

  • Anonym
    Anonym |

    2. 6. 2005 11:52

    Pani Jano z VM, neboijte se to vyzkouset. Jednou jsem nemela pudink, pridala jsem vice mouky a take to nebylo spatne.To jen pro informace kdyby jste nemela rada pomerancove vuni. Moje dcera to zkousi s citronovym pudinkem, citronovou kuru a citronovou limonadu a taky je to dobre.

  • Marta
    Marta |

    2. 6. 2005 10:01

    Mám asi stejný nebo podobný recept.Jednu dobu se z obchodu ztratili ony limonády,tak jsem dlouho nepekla. Nepamatuji si, je-li tam pudink, ale určitě se dělalo z tzv. žluté sodovky. Vím, že ma Moravě se používá název sodovka v Čechách limonáda. Ale myslím, že pokud použijete i jen sodovou vodu, nebo-li sifón, nic se nestane, pudink má příchuť.

  • Alena
    Alena |

    2. 6. 2005 09:38

    Po přečtení receptu si myslím, že bude taky "FAMÓZNÍ" asi při nejbližší příležitosti do toho půjdu, jen zatím nemám pomerančovou limonádu (pudink by byl) nemohla by být např. sodovka ?

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    2. 6. 2005 08:53

    Moc ráda bych znala názor těch, kteří tuto buchtu zkoušeli! Ozvěte se, prosím!!