Autor:

Buchta s opilými višněmi a krémem

Střední
Těsto
Tyčinky ledové kaštany 2 ks
Moučkový cukr 1/2 hrnek
Polohrubá mouka 2 hrnek
Šlehačka 1 kelímek
Vejce 2 ks
Prášek do pečiva 1 ks
Mléko 2 lžíce
Krém
Máslo 200 g
Moučkový cukr 1/2 g
Vanilkový pudink
uvařeného v 0.5 l mléka
2 balíček
Vanilkový cukr 1 ks
Hnědý rum 2 lžíce
Višňový kompot  
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Kompotované višně naložíme přes noc do rumu.
Vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr utřeme, pak postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, šlehačku, mléko a nastrouhané ledové kaštany a ručně vymícháme do hladkého těsta, které nalijeme do vymazaného, vysypaného plechu a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C cca 25-30 min. (horkovzduch).
Krém: utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a do toho vmícháme uvařený vychladlý pudink a trošku rumu.
Hotový krém natřeme na upečený korpus, do krému jemně vmačkáváme „rumové“ višně a celou plochu pak nahusto přestříkáme čokoládovou polevou a necháme v ledničce ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Buchta s opilými višněmi a krémem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web