Buchta s opilými višněmi a krémem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 2
      ks tyčinky ledové kaštany
    • 0.5
      hrnek moučkový cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      lžíce mléko
  • Krém
    • 200
      g máslo
    • 0.5
      g moučkový cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink uvařeného v 0.5 l mléka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • višňový kompot
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kompotované višně naložíme přes noc do rumu.
2
Vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr utřeme, pak postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, šlehačku, mléko a nastrouhané ledové kaštany a ručně vymícháme do hladkého těsta, které nalijeme do vymazaného, vysypaného plechu a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C cca 25-30 min. (horkovzduch).
3
Krém: utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a do toho vmícháme uvařený vychladlý pudink a trošku rumu.
4
Hotový krém natřeme na upečený korpus, do krému jemně vmačkáváme "rumové" višně a celou plochu pak nahusto přestříkáme čokoládovou polevou a necháme v ledničce ztuhnout.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.