Buchta s kumkvaty

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g kumvát
    • 100
      g ořechy
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 0.67
      hrnek mléko
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kumkvaty rozkrojíme podél na půl, očistíme od semínek a rozmixujeme. Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme olej a opět šleháme do hustoty majonézy. Pak přidáme mléko a následovně mouku smíchanou se sodou a práškem do pečiva. Nakonec přidáme kumkvaty a oříšky. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C kolem 35-40 minut (podle trouby).
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    18. 4. 2006 18:44

    Dekuji pani Gabriele za vysvetleni a pani Jarusce za vnimavost:-)) Opravdu neni tak drahe jak se zda a jednou za cas je to prijemna zmena chuti:-)

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    18. 4. 2006 13:03

    Zdeno, je jich jen 250 g ! To je snesitelné. Já na drahé ingredience taky nejsem, vařím nejčastěji levně a rychle, ale tohle ještě jde. A Airan, pokud vím, nemá moc drahé recepty.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    18. 4. 2006 12:38

    I když nevím,jak kumkvaty chutnají,vzhledem k jejich ceně bych je brala spíš jako delikatesu.Asi by mně bylo líto rozmixovat je do buchty.

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    18. 4. 2006 12:00

    Díky za odpověď.

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    18. 4. 2006 11:57

    KUMKVAT = miniaturní pomeranč velikosti většího žaludu. Slupka je jemná a konzumuje se spolu s plodem. Vzhledem k své velikosti se často používají i jako dekorace, ozdoba pokrmů a koktejlů. Je z nich výborná zavařenina. Kumkvaty jsou celkem běžně k dostání ve větších supermarketech.

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    18. 4. 2006 11:48

    Paní Airan, prosím, co jsou to kumkváty ?