Autor:

Buchta s kumkvaty

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Kumvát 250 g
Ořechy 100 g
Vejce 2 ks
Hladká mouka 2 hrnek
Cukr 1 hrnek
Mléko 2/3 hrnek
Rostlinný olej 5 lžíce
Prášek do pečiva 1 lžička
Jedlá soda 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Kumkvaty rozkrojíme podél na půl, očistíme od semínek a rozmixujeme. Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme olej a opět šleháme do hustoty majonézy. Pak přidáme mléko a následovně mouku smíchanou se sodou a práškem do pečiva. Nakonec přidáme kumkvaty a oříšky. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C kolem 35-40 minut (podle trouby).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Retro štafetky Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Retro štafetky - chuť dětství Články z

Komentáře k receptu: Buchta s kumkvaty

Komentáře

  1. Airan Novakova   18.04.2006 | 18:44 | reagovat |

    Dekuji pani Gabriele za vysvetleni a pani Jarusce za vnimavost:-)) Opravdu neni tak drahe jak se zda a jednou za cas je to prijemna zmena chuti:-)

  2. Jaroslava Oumarová   18.04.2006 | 13:03 | reagovat |

    Zdeno, je jich jen 250 g ! To je snesitelné. Já na drahé ingredience taky nejsem, vařím nejčastěji levně a rychle, ale tohle ještě jde. A Airan, pokud vím, nemá moc drahé recepty.

  3. Zdena z JM   18.04.2006 | 12:38 | reagovat |

    I když nevím,jak kumkvaty chutnají,vzhledem k jejich ceně bych je brala spíš jako delikatesu.Asi by mně bylo líto rozmixovat je do buchty.

  4. Marie Horáková   18.04.2006 | 12:00 | reagovat |

    Díky za odpověď.

  5. Gabriela B   18.04.2006 | 11:57 | reagovat |

    KUMKVAT = miniaturní pomeranč velikosti většího žaludu. Slupka je jemná a konzumuje se spolu s plodem. Vzhledem k své velikosti se často používají i jako dekorace, ozdoba pokrmů a koktejlů. Je z nich výborná zavařenina. Kumkvaty jsou celkem běžně k dostání ve větších supermarketech.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web