Buchta s jablky a hrozinkami

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,5
      g jablka
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      balíček hrozinky
    • ořechy hrst
    • mléko Půl hrnku
    • olej Půl hrnku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablíčka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a mléko.Vše pořádně promícháme na hladké těsto. Polovinu těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, přidáme na plátky nakrájená jablka, posypeme rozinkami, ořechy a vanilkovým cukrem. Zalijeme druhou polovinou těsta a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů, po 15 minutách snížíme na 150 stupňů a dopékáme.
2
Upečenou buchtu pocukrujeme, můžeme dát i polevu...

Komentáře k receptu

  • Karin
    Karin |

    14. 3. 2013 11:24

    Když jsem lila těsto na pekáč a viděla jsem, jak je to nizoučké, tak jsem tomu moc nevěřila. Stejně tak horni vrstva těsta byla velice nízka a měla jsem problém rozetřít těsto všude (asi mam moc velky plech) ale jinak chuťově dobré. Jablka jsem dala odhadem a dala jsem více oříšků (vlašáky) a nemůžu si stěžovat. Určitě jí upeču znova :-)

  • Helanová
    Helanová |

    5. 1. 2013 16:40

    Moc nezaujala, dost obyčejná, málo jablek a taky přeslazená.