Buchta s děsně dobrou polevou

Ingredience
Cukr krupice 300 g
Polohrubá mouka 350 g
Jedlá soda  lžička
Kakao 2 lžíce
Vejce
Kefír 1/2 l
Rostlinný olej 2 dl
poleva
Cukr krupice 0 kg
Máslo 100 g
Voda
2-3
3 lžíce
Kakao
2-3
3 lžíce
Hnědý rum 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Sypké ingredience na buchtu smícháme dohromady v míse, přidáme vejce, olej a kefír. Vše rychle zpracujeme, vytvoříme řídké těsto, které nalijeme do vysypaného pekáče s vyšším okrajem. Pečeme při 170 °C cca 30 minut (podle druhu trouby a vlastních zkušeností).
Mezitím si připravíme polevu: do rozehřátého másla přidáme všechny ostatní přísady a lehce prošleháme.
Po upečení ještě horkou buchtu v pekáči polijeme polevou a necháme vychladnout. Na tomto koláči je nejdůležitější poleva. Lze ji použít na jakékoli perníky či buchty. Koláč je pak krásně vláčný a s použitím pískového cukru se vytvoří na povrchu koláče lesklá krusta.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Buchta s děsně dobrou polevou

Komentáře

  1. Želvička   11.02.2012 | 9:24 | reagovat |

    Buchta je výborná, dávám za 1. Jen jsem ubrala trochu cukru, do buchty jsem dala 200 g a přidala jsem vlašské ořechy (příště dám i rozinky) a do polevy jsem dala 150 g cukru a přidala jsem víc rumu, 3 lžíce.

  2. Marie Svobodová   20.11.2009 | 19:54 | reagovat |

    Cukru jsem podstatně ubrala do těsta 180gr na polevu 150 gr, rumu dala víc a buchta skutečně neudělala ostudu svému názvu, moc dobré

  3. Lucie   03.08.2007 | 10:00 | reagovat |

    Dělám podobnou polevu, jen do ní místo vody dávám mléko a přidávám lzičku kukuřičného nebo bramborového škrobu - lépe pak drží na buchtě. Na polevu sypu kokos nebo strouhané vlašské ořechy. Chutná celé rodině!

  4. Andora   26.10.2006 | 15:33 | reagovat |

    Vypadá to dobře, jen toho cukru (přes půl kila v jedný buchtě) oj,oj, zkusím alespoň tu polevu

  5. Anonym   25.10.2006 | 8:48 | reagovat |

    Chtěla bych potvrdit, že je opravdu moc dobrá.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web