Buchta rychlík (v mikrovlnce)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 0,5
      hrnek cukr
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 0,5
      hrnek mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce citronová kůra jemně nastrouhaná
  • Variace
    • kakao
    • ovoce kompotované nebo maliny, borůvky...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny přísady smícháme. A dáme do vymazané mikrovlnkové nádoby. Vlníme asi 7 minut (podle síly mikrovlnky).
2
Místo kůry můžeme dát kakao nebo ovoce. Podle toho, co je doma a na co máme zrovna chuť.
3
Kakao můžeme zamíchat do poloviny těsta (mramorová buchta) nebo rozpustné použijeme tak, že dáme půl těsta, posypeme kakaem a dáme zbytek těsta. Ovoce (kompotové nebo maliny, borůvky a tak) můžeme dát také do prostřed těsta.
4
Samozřejmě můžeme péct v remosce či normální troubě (na 180 °C asi 35 minut).
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • mirka
    mirka |

    14. 4. 2015 14:11

    Tak jsem ji právě upekla. Je to hned a děti si pochutnali :-) :-)

  • pecka55
    pecka55 |

    12. 8. 2014 12:19

    Povedlo se. Rychlé jednoduché 8-) Přidali jsme ovoce a kakao, tak byla tříbarevná :-D

  • Lucka
    Lucka |

    4. 6. 2012 08:17

    Recept je úžasný! ;-) Ale trochu jsem to přehnala s práškem do pečiva,tak to bylo jako v pohádce:,,Hrnečku vař!" 8-)

  • Renata
    Renata |

    9. 11. 2011 22:27

    Díky za recept, není co na snídani, tak zkouším. A jelikož používám celozrnnou mouku, buchta je do hněda i bez pečení v klasické troubě. Vypadá moc hezky...snad bude stejně dobře i chutnat. ;-)

  • lucynkaV
    lucynkaV |

    8. 9. 2011 17:37

    Mikrovlnce nevěřím, dělala jsem v troubě s kakaem a broskvema a super!

  • polll
    polll |

    18. 11. 2010 18:50

    u te pripravy sem malem usla... nee bylo to rychle a dobre... 8-)

  • Martin C.
    Martin C. |

    30. 9. 2007 14:55

    Tak toto byla ma prvni buchta v mladeneckem zivote - diky za recept! ;) delal jsem ji v normalni troube s broskvemi, zasypanymi kakaem a dopadlo to skvele.

  • possum *
    possum * |

    24. 3. 2007 10:45

    Ludmilo, dekuji za komentar. Ne, ze bych nevedela, ze recept je dobry, kdyby nebyl, tak ho nenapisu, ale vzdycky, kdyz uz to tu vzdavam, tak se objevi komentar, a ja jsem zase 'chycena'. :-)

  • Ludmila Konvalinková
    Ludmila Konvalinková |

    23. 3. 2007 19:20

    Tak jsem ji právě upekla. Je to hned. Pocákala jsem ji na povrchu čokoládou. Je to opravdu rychlík.

  • possum *
    possum * |

    1. 12. 2006 12:46

    Vyhoda mikrovlnky pro pudink (a jine omacky) je, ze je rychle a zasadne neni moznost udelat hrudky (cucky) jako na plotne.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 11. 2006 15:31

    Dekuji za odpoved. Urcite vyzkousim. Na tomto webu jsem nasla i recept na puding v mikrovlnce - delala jsem minuly tyden a je to opravdu bezva. Tak se tesim na tu babovku. Eva

  • possum *
    possum * |

    30. 11. 2006 14:06

    Ackoliv si zivot bez mikrovlnky nedovedu predstavit, mam taky jen obycejnou. Dokonce bez grillu :-)) Takze: na tech 700, na plno a melo by to byt tech 7 minut. Ovsem, tak jako kazda trouba pece jinak, tak i mikro.

  • Eva
    Eva |

    30. 11. 2006 13:38

    Jaky program na mikrovlnce volit? Gril nebo vareni nebo je nejaky specialni na peceni? (mam tu nejobycejnejsi mikrovlnku, kde jsou jen moznosti rozmrazeni-vareni do 700W-gril) Dekuju.