Autor:

Buchta přátelství/Židovská buchta

Střední
1.den
Voda
vlažná
2 hrnek
Hladká mouka 2 hrnek
Droždí 1 lžíce
Cukr 2 lžička
5. a 10.den
Cukr 1 hrnek
Mléko 1 hrnek
Hladká mouka 1 hrnek
10.den
Rostlinný olej 2 hrnek
Vejce 3 ks
Hladká mouka 2 hrnek
Cukr 1 hrnek
Skořice 2 lžička
Bi-soda 1,5 lžička
Vanilková esence 2 lžička
Jablka
nebo mrkev nebo rozinky, atd.
1 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Vše se smíchá a nechá vykynout. Po 4 dny 1x denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1 hrnek mouky. Zamícháme a po 4 dny 1x denně zamícháme. Desátý den opakujeme den pátý. Potom vezmeme 3 hrnky (1 a 1/2 zůstane) a podarujeme 2 přátele. Do zbývajícího (našeho 1 a 1/2) přidáme 2/3 hrnku oleje, 3 vejce, 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru, 2 lžičky skořice, 1 a 1/2 lžičky sody bicarbony, 2 lžičky vanilkové esence a 1 hrnek nastrouhaných jablek nebo mrkve nebo rozinek nebo.... Peče se jako normální buchta.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Recept na neděli: Volarské tvarohové koláče Články z

Komentáře k receptu: Buchta přátelství/Židovská buchta

Komentáře

  1. Anonym   08.10.2007 | 10:07 | reagovat | závadný

    Tady máte nějakou ispiraci...ha ha ha ha ha ha ...David

  2. Ivana Přikrylová   02.01.2007 | 15:53 | reagovat | závadný

    Je to vlastně obdoba "Vatikánského chleba štěstí"

  3. Jindra Sedláková   01.01.2007 | 17:48 | reagovat | závadný

    Je to výborné! Tenhle recept už obíhal před pár lety, ale nikde se mi nepodařilo dozvědět složení surovin, pokud mě někdo nepodaruje 1 hrnkem směsi a nebo pokud nechci koláč přátelství péci každý 10. den. Tak to zase po létech zkusím. V mém receptu akorát není soda a vanilková esence, jsou tam zase ořechy, ale to už je asi na každém, co si přidá.

    1. Silvie   07.03.2011 | 9:53 | reagovat | závadný

      dobrý den,takže vy uděláte pouze to co je tu napsané?do žádného těsta a ani na žádný těsto čekat nebudete?Děkuji Silvie

      1. Silvie   07.03.2011 | 9:54 | reagovat | závadný

        je to pro paní Jindru Sedlákovou

  4. marketa englicka   01.01.2007 | 14:10 | reagovat | závadný

    Paní Jaroslavo budu vám věřit a dám se dnes dotoho:o))dám vědět jestli se povedla

  5. Jaroslava Oumarová   31.12.2006 | 17:52 | reagovat | závadný

    Makéto, směs pochopitelně uchováváte v ledničce. Vždy jen přidáte indredienci a po zamíchání vrátíte do chladna. Nebojte se, je fakt dobrá ;o)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web