Buchta přátelství/Židovská buchta

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • 1.den
    • 2
      hrnek voda vlažná
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      lžíce droždí
    • 2
      lžička cukr
  • 5. a 10.den
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek hladká mouka
  • 10.den
    • 2
      hrnek rostlinný olej
    • 3
      ks vejce
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      lžička skořice
    • 1,5
      lžička bi-soda
    • 2
      lžička vanilková esence
    • 1
      hrnek jablka nebo mrkev nebo rozinky, atd.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše se smíchá a nechá vykynout. Po 4 dny 1x denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1 hrnek mouky. Zamícháme a po 4 dny 1x denně zamícháme. Desátý den opakujeme den pátý. Potom vezmeme 3 hrnky (1 a 1/2 zůstane) a podarujeme 2 přátele. Do zbývajícího (našeho 1 a 1/2) přidáme 2/3 hrnku oleje, 3 vejce, 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru, 2 lžičky skořice, 1 a 1/2 lžičky sody bicarbony, 2 lžičky vanilkové esence a 1 hrnek nastrouhaných jablek nebo mrkve nebo rozinek nebo.... Peče se jako normální buchta.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Silvie
    Silvie |

    7. 3. 2011 09:54

    je to pro paní Jindru Sedlákovou

  • Silvie
    Silvie |

    7. 3. 2011 09:53

    dobrý den,takže vy uděláte pouze to co je tu napsané?do žádného těsta a ani na žádný těsto čekat nebudete?Děkuji Silvie

  • Anonym
    Anonym |

    8. 10. 2007 10:07

    Tady máte nějakou ispiraci...ha ha ha ha ha ha ...David

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    2. 1. 2007 15:53

    Je to vlastně obdoba "Vatikánského chleba štěstí"

  • Jindra Sedláková
    Jindra Sedláková |

    1. 1. 2007 17:48

    Je to výborné! Tenhle recept už obíhal před pár lety, ale nikde se mi nepodařilo dozvědět složení surovin, pokud mě někdo nepodaruje 1 hrnkem směsi a nebo pokud nechci koláč přátelství péci každý 10. den. Tak to zase po létech zkusím. V mém receptu akorát není soda a vanilková esence, jsou tam zase ořechy, ale to už je asi na každém, co si přidá.

  • marketa englicka
    marketa englicka |

    1. 1. 2007 14:10

    Paní Jaroslavo budu vám věřit a dám se dnes dotoho:o))dám vědět jestli se povedla

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    31. 12. 2006 17:52

    Makéto, směs pochopitelně uchováváte v ledničce. Vždy jen přidáte indredienci a po zamíchání vrátíte do chladna. Nebojte se, je fakt dobrá ;o)

  • marketa englicka
    marketa englicka |

    31. 12. 2006 14:03

    vypadá to lákavě ale bude po deseti dnech vůbec k jídlu???