Autor:

Buche de Noël

Střední
Na těsto
Vejce 3 ks
Cukr krystal
jemný
1 hrnek
Kakao 1 lžíce
Maizena 1 hrnek
Máslo
na plech
 
Zavařenina
meruňková
1 hrnek
Brandy 1 lžíce
Smetana ke šlehání 1 hrnek
Moučkový cukr
na posypání
 
Na krém
Čokoláda
tmavá - nasekaná
100 g
Cukr krystal 1 hrnek
Voda 1 hrnek
Žloutek 2 ks
Kakao 2 lžička
Máslo 60 g
Smetana ke šlehání 1 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Vejce našleháme a pomalu zamícháme krystalový cukr, až se rozpustí. Přisypeme prášek do pečiva, kakao a maizenu. Těsto nalejeme na plech vymazaný máslem a pečeme v předehřaté troubě na 190 °C asi 12 minut.

Poté ho vytáhneme z trouby a vyklopíme na kus pečícího papíru posypaného trochou krystalového cukru. Z kratší strany plát i s papírem zarolujeme a necháme vychladnout. Pak plát rozbalíme a potřeme ho směsí zavařeniny s brandy a našlehanou smetanou. Znovu ho zarolujeme a dáme na několik hodin do chladničky. Uloženou roládu potřeme ze všech stran krémem a vidličkou naznačíme kůru stromu. Dáme ji znovu do chladu a před podáváním jemně poprášíme moučkovým cukrem.

Krém: čokoládu rozehřejeme v horké lázni a necháme mírně zchladit. Cukr s vodou smícháme v kastrolku a na mírném ohni bez varu ho necháme rozpustit. Přivedeme ho k varu a vaříme bez míchání 2 minuty. Žloutky našleháme a pak do nich postupně přimícháváme vychladlý cukrový sirup. Přidáme rozehřátou čokoládu, kakao a rozpuštěné máslo. Vše uložíme na 30 minut do chladu. Nakonec našleháme smetanu a připravený krém do ní vmícháme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Buche de Noël

Komentáře

  1. Anonym   12.12.2007 | 20:35 | reagovat | závadný

    Do těsta se nepoužije žádná mouka...jen maizena?

  2. Jita   06.12.2007 | 18:15 | reagovat | závadný

    Krémem se potře celý povrch srolované rolády, která je již naplněna meruňkovou zavařeninoiu a šlehačkou.

  3. Anonym   06.12.2007 | 14:30 | reagovat | závadný

    co s připraveným krémem?znovu rozbalit roládu,potřít krémem a zabalit?

  4. Anonym   05.03.2007 | 16:21 | reagovat | závadný

    Nejvíce používám do marmelád rum nebo nějakou trest.

  5. Lenka   05.03.2007 | 16:09 | reagovat | závadný

    Co muzu pouzit do marmelady misto brandy?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web