Bůček jinak

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřový bůček vykoštěný bez kůže
    • sůl (1-1,5 lžičky)
    • pepř mletý
    • 3
      jablka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      dl vepřový vývar
    • 3
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 15
      ks švestky bez pecek
    • 200
      g jogurt smetanový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plát masa potřeme solí a pepřem, oloupaná, odjadřená jablka a švestky nakrájíme na drobno, položíme na maso a srolujeme - pevně omotáme nití a zavážeme. Na rozpáleném oleji roládu osmahneme a s cca 1 dcl vývaru necháme při nízké teplotě dusit doměkka.
2
Postupně přiléváme zbylý vývar a poslední půlhodinu častěji podléváme vypečenou šťávou - dopékáme cca 10 minut v odkrytém pekáči. Poté maso vyjmeme a do výpeku vmícháme Jogurt a Solamyl, necháme vzkypět a dochutíme (Podravka, dle chuti).
3
Podáváme krájené na plátky, jako ideální příloha jsou brambory či bramborová kaše, kompot, červené zelí. I za studena je maso výtečné s čerstvým chlebem a dá se i zamrazit na pozdější dobu. Připraveno to celé máme asi za čtvrt hodiny a upečené za další hodinu a půl.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    3. 2. 2012 16:11

    Opraveno, díky

  • Simča S.
    Simča S. |

    3. 2. 2012 16:03

    Prosím - co to je "sůl 1 - 1,5"?