Autor:

Bůček jinak

Střední
Ingredience
Vepřový bůček
vykoštěný bez kůže
1 kg
Sůl
(1-1,5 lžičky)
 
Pepř mletý  
Jablka
Rostlinný olej 3 lžíce
Vepřový vývar 3 dl
Solamyl (bramborový škrob) 3 lžička
Švestky
bez pecek
15 ks
Jogurt
smetanový
200 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Plát masa potřeme solí a pepřem, oloupaná, odjadřená jablka a švestky nakrájíme na drobno, položíme na maso a srolujeme - pevně omotáme nití a zavážeme. Na rozpáleném oleji roládu osmahneme a s cca 1 dcl vývaru necháme při nízké teplotě dusit doměkka.

Postupně přiléváme zbylý vývar a poslední půlhodinu častěji podléváme vypečenou šťávou - dopékáme cca 10 minut v odkrytém pekáči. Poté maso vyjmeme a do výpeku vmícháme Jogurt a Solamyl, necháme vzkypět a dochutíme (Podravka, dle chuti).

Podáváme krájené na plátky, jako ideální příloha jsou brambory či bramborová kaše, kompot, červené zelí. I za studena je maso výtečné s čerstvým chlebem a dá se i zamrazit na pozdější dobu. Připraveno to celé máme asi za čtvrt hodiny a upečené za další hodinu a půl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
4+
2.5 2 5 1
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Bůček jinak

Komentáře

  1. Simča S.   03.02.2012 | 16:03 | reagovat |

    Prosím - co to je "sůl 1 - 1,5"?

    1. Vlasta Novák   03.02.2012 | 16:11 | reagovat |

      Opraveno, díky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Celebrity na síti: Zorka Hejdová a Karolína Kurková jako tmavovlásky Celebrity na síti: Zorka Hejdová a Karolína Kurková jako tmavovlásky
Styl od A do Z: Zapleťte si hravé culíky! Zvládne je každý Styl od A do Z: Zapleťte si hravé culíky! Zvládne je každý
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web