Autor:

Brynzové pirohy II.

Střední
Nudlové těsto
Hrubá mouka 400 g
Vejce 1 ks
Sůl
voda dle potřeby
 
Náplň
Bryndza 250 g
Vejce 1 ks
Kopr  
Sůl  špetka
Brambory
uvařené - tak 3 kusy
250 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Bryndzu smícháme s uvařenými prolisovanými brambory, vejcem, posolíme a přidáme drobně nasekaný kopr - asi lžíci. Z mouky, vejce, špetky soli a vody (dala jsem asi 1 dcl) na vále zpracujeme nudlové těsto, rozdělíme na polovinu. Polovinu aby úplně neoschlo, dáme pod misku.

Druhou polovinu vyválíme na vále, vykrájíme kolečka, doprostřed vložíme náplň, přeložíme napůl a vidličkou uzavřeme. Lépe se vám těsto spojí, pokud potřete okraje vodou. Rychlejší je práce s formičkou na pirohy. Hotové pirohy vkládáme do vařící osolené vody, zmírníme plamen.

Pirohy jsou hotové, když vyplavou nahoru. Klademe na talíř, polijeme na slanině osmaženou cibulkou a zakysanou smetanou - pokud je moc hustá, zřeďte sladkou smetanou či mlékem, jak radí paní Terezka Jarčušková. Povrch ještě můžete posypat trochou bryndzy, pokud zbyla, a pro oko trochou nasekaného kopru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme Články z

Komentáře k receptu: Brynzové pirohy II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Trápíte se pitím ovocných smoothies? Děláte největší dietní omyl! Trápíte se pitím ovocných smoothies? Děláte největší dietní omyl!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web