Brynzové pirohy II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Nudlové těsto
    • 400
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • sůl voda dle potřeby
  • Náplň
    • 250
      g bryndza
    • 1
      ks vejce
    • kopr
    • sůl
    • 250
      g brambory uvařené - tak 3 kusy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bryndzu smícháme s uvařenými prolisovanými brambory, vejcem, posolíme a přidáme drobně nasekaný kopr - asi lžíci. Z mouky, vejce, špetky soli a vody (dala jsem asi 1 dcl) na vále zpracujeme nudlové těsto, rozdělíme na polovinu. Polovinu aby úplně neoschlo, dáme pod misku.
2
Druhou polovinu vyválíme na vále, vykrájíme kolečka, doprostřed vložíme náplň, přeložíme napůl a vidličkou uzavřeme. Lépe se vám těsto spojí, pokud potřete okraje vodou. Rychlejší je práce s formičkou na pirohy. Hotové pirohy vkládáme do vařící osolené vody, zmírníme plamen.
3
Pirohy jsou hotové, když vyplavou nahoru. Klademe na talíř, polijeme na slanině osmaženou cibulkou a zakysanou smetanou - pokud je moc hustá, zřeďte sladkou smetanou či mlékem, jak radí paní Terezka Jarčušková. Povrch ještě můžete posypat trochou bryndzy, pokud zbyla, a pro oko trochou nasekaného kopru.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 19:04

    come