Autor:

Bryndzovo-olivové slimáčky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 150 g
Špaldová mouka 100 g
Mléko plnotučné 8 lžíce
Máslo 50 g
Prášek do pečiva 2 lžička
Jíška
Máslo 100 g
Hladká mouka 100 g
Plnka
Černé olivy 1 plechovka
Česnek 1 stroužek
Bryndza 100 g
Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mléka / sýra

Hladkou a špaldovou mouku smícháme a kypřícím práškem, přidáme mléko, měkké máslo, a vymícháme těsto, které zabalíme do fólie a odložíme do ledničky na 30 min. Připravíme jíšku a necháme vychladit. Z těsta vyválíme plát a potřeme jíškou a zavineme do rolády. Olivy přecedíme a nakrájíme, polovinu smícháme s prolisovaným česnekem a bryndzou.

Roládu opět vyválíme na plát, potřeme bryndzou a znovu zavineme. Nakrájíme asi na 5 mm silné slimáčky, poklademe na plech vyložený papírem, potřeme vejcem, posypeme olivami a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 15 min.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Italské gastrotoulky aneb Co kde v Itálii ochutnat? Články z

Komentáře k receptu: Bryndzovo-olivové slimáčky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web