Bryndzovo-olivové slimáčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      g špaldová mouka
    • 8
      lžíce mléko plnotučné
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžička prášek do pečiva
  • Jíška
    • 100
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka
  • Plnka
    • 1
      plechovka černé olivy
    • 1
      stroužek česnek
    • 100
      g bryndza
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hladkou a špaldovou mouku smícháme a kypřícím práškem, přidáme mléko, měkké máslo, a vymícháme těsto, které zabalíme do fólie a odložíme do ledničky na 30 min. Připravíme jíšku a necháme vychladit. Z těsta vyválíme plát a potřeme jíškou a zavineme do rolády. Olivy přecedíme a nakrájíme, polovinu smícháme s prolisovaným česnekem a bryndzou.
2
Roládu opět vyválíme na plát, potřeme bryndzou a znovu zavineme. Nakrájíme asi na 5 mm silné slimáčky, poklademe na plech vyložený papírem, potřeme vejcem, posypeme olivami a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 15 min.
Zařazení: Pokrmy Z mléka / sýra

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.