Autor:

Bryndzové halušky

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory 750 g
Hladká mouka
nebo 1:1 hladká s polohrubou
250 g
Sůl
trochu
 
Bryndza 250 g
Slanina
nebo domácí špek
150 g
Bryndzové halušky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky nebo nasekáme na prkýnku a shazujeme do vroucí osolené vody. Můžeme je vykrajovat lžičkou namočenou ve vroucí vodě, nebo je odkrajovat nožem z prkénka, případně je protlačovat do vroucí vody skrz speciální haluškové síto.
Vaříme asi 4-5 minut tj. až halušky vyplavou na povrch vody, to jsou uvařené. Buď je scedíme a propláchneme studenou vodou, abychom je zbavili slizkosti, nebo je vytahujeme dírkatou vařečkou případně naběračkou.
V teplé míse případně rovnou v hrnci je dobře promícháme s bryndzou, která se na horkých haluškách rozpustí. Na talířích je pak ještě sypeme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 27 x
2+
4.33 27 5 1
Topinky s guacamole a tuňákem Rychlé a lahodné večeře na celý týden Články z

Komentáře k receptu: Bryndzové halušky

Komentáře

  1. MíšaK.   12.01.2017 | 22:20 | reagovat |

    Halušky se luxusně povedly, jen úplně zešedly. Mají barvu jako má Fantomas... :-)) Napadá někoho proč??

  2. Terka   07.08.2016 | 18:34 | reagovat |

    A právě třeba já se úplně bez slaniny obejdu a co se špeku týče, ten se mi vyloženě hnusí. Nejsem vegetarián, ale asi je to tím že nešetřím bryndzou a pak je to už tak dost mastné :-) inu, každému podle jeho gusta. 8-)

  3. ludmila   23.09.2015 | 0:55 | reagovat |

    do halusiek sa dáva slanina ktorá sa spečie a bryndza sa zjemňuje zakysanou smetanou....

  4. milan   30.08.2014 | 20:21 | reagovat |

    Pročetl jsem vase komentare' ale zapomeli jste na zakladni surovinu kvalitnich halusek a to je
    Kvalitni slanina' zadne uzene a podobnel

  5. Cukrářka Hanka   28.10.2012 | 11:17 | reagovat |

    Určitě vyzkouším ;-)

1 2 3 4 5 ... 9 ... 13 ... 17 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web