Autor:

Bryndzové halušky

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory 750 g
Hladká mouka
nebo 1:1 hladká s polohrubou
250 g
Sůl
trochu
 
Bryndza 250 g
Slanina
nebo domácí špek
150 g
Bryndzové halušky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky nebo nasekáme na prkýnku a shazujeme do vroucí osolené vody. Můžeme je vykrajovat lžičkou namočenou ve vroucí vodě, nebo je odkrajovat nožem z prkénka, případně je protlačovat do vroucí vody skrz speciální haluškové síto.
Vaříme asi 4-5 minut tj. až halušky vyplavou na povrch vody, to jsou uvařené. Buď je scedíme a propláchneme studenou vodou, abychom je zbavili slizkosti, nebo je vytahujeme dírkatou vařečkou případně naběračkou.
V teplé míse případně rovnou v hrnci je dobře promícháme s bryndzou, která se na horkých haluškách rozpustí. Na talířích je pak ještě sypeme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 32 x
2+
4.26 32 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 32x)
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Bryndzové halušky

Komentáře

  1. Terka   07.08.2016 | 18:34 | reagovat | závadný

    A právě třeba já se úplně bez slaniny obejdu a co se špeku týče, ten se mi vyloženě hnusí. Nejsem vegetarián, ale asi je to tím že nešetřím bryndzou a pak je to už tak dost mastné :-) inu, každému podle jeho gusta. 8-)

  2. ludmila   23.09.2015 | 0:55 | reagovat | závadný

    do halusiek sa dáva slanina ktorá sa spečie a bryndza sa zjemňuje zakysanou smetanou....

  3. milan   30.08.2014 | 20:21 | reagovat | závadný

    Pročetl jsem vase komentare' ale zapomeli jste na zakladni surovinu kvalitnich halusek a to je
    Kvalitni slanina' zadne uzene a podobnel

  4. Cukrářka Hanka   28.10.2012 | 11:17 | reagovat | závadný

    Určitě vyzkouším ;-)

  5. Kuba a Bára   26.09.2012 | 19:32 | reagovat | závadný

    Nám to trvalo 2 hodiny :-)

1 2 3 4 5 ... 9 ... 13 ... 17 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web