Autor:

Brusinkové mini meringue koláčky

35 minut PT0H35M
Střední
Porce: 12
Těsto
Cukr 4 lžička
Hladká mouka 150 g
Máslo  
Žloutek 1 ks
Voda
studená
2 lžíce
Sůl
malá
1 špetka
náplň
Brusinky 2 hrnek
Cukr 1 hrnek
Pomeranč
pokud možno krvavý
1 ks
Skořice 2 špetka
Hřebíček mletý 1 špetka
Škrob
zarovnané
3 lžíce
meringue
Bílek
větší
3 ks
Cukr 3 lžíce
Vinný kámen 1 špetka
Brusinkové mini meringue koláčky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Z ingrediencí na těsto vypracujte hladké těsto. Máslo by mělo být povolené a žloutek rozšlehaný, aby se vám s tím lépe pracovalo. Je možné, že budete potřebovat o trošku více vody. Možná bude potřeba trochu mouky navíc k vyválení.
Vyválejte plát asi 3 mm široký a vykrojte z něj větší kolečka. Budete je vkládat do formy na muffiny, tak by průměr měl být alespoň o 3 cm větší než průměr díry na muffin. Můžete použít i menší zapékací misky. Opět průměr by měl být větší než je mistička.
Vložte kolečka těsta do formiček tak, aby vytvořily alespoň 1,5 cm vysokou hranu. Dno lehce propíchněte vidličkou, zasypte sušenými fazolemi - nemusíte se bát, chuť to nijak neovlivní. Používají se proto, aby se dno zatížilo a neudělala se bublina.
Vložte alespoň na 15 minut do lednice. Pak pečte na 170°C 15 minut. Vyndejte z trouby, vysypte fazole a vyndejte z formiček. Vraťte na plech a dopečte dalších 5 minut, aby krásně zezlátlo i dno.

Mezitím si připravte náplň. Dejte do menšího hrnce 1 hrnek brusinek (čerstvé nebo mražené), půl hrnku cukru a půl hrnku vody a přiveďte k varu. Jakmile se začne směs vařit, ztlumte plamen a nechte vařit asi 5-8 minut za občasného míchání. Když jsou brusinky měkké, rozmixujte tyčovým mixérem nebo propasírujte. (Do tohoto receptu můžete v této fázi přidat sirup z brusinek, který vám zbyl při dělání kandovaných brusinek - http://www.recepty.cz/recept/kandovane-brusinky-s-vanilkou-a-pomerancem-157091)
Pak přidejte do směsi koření, cukr a zbylé brusinky, chvilku povařte - ale jen tak, aby nově přidané brusinky moc nezměkly. Přidejte nastrouhanou kůru z pomeranče a pomeranč vymačkejte. Ve šťávě z pomeranče rozmíchejte škrob a vlijte do brusinek. Nechte ještě 1-2 minutky povařit. Můžete plnit do již upečených košíčků. Tato směs by vám měla vystačit na 12 kousků (stejně jako těsto) - ale záleží na velikosti vašich formiček.

Meringue: Bílky vyšlehejte do tuha. Během šlehání postupně přidávejte cukr. Vinný kámen není nutný přidávat, napomáhá při šlehání. Sníh by se měl krásně lesknout. Naplňte jím cukrářský pytlík a ozdobte jím štědře košíčky s náplní. Pečte další asi 2 minuty nebo dokud meringue nezezlátne. Nechte vychladnout a můžete baštit. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Brusinkové mini meringue koláčky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web