Autor:

Broskvový džem s vanilkou

Střední
Ingredience
Broskve
zralé
1250 g
Želírovací cukr
(nebo krystal s nějakým gelfixem)
1 kg
Citron
vymačkaná šťáva
2 ks
Vanilkový lusk  
Koňak 4 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Ovoce

Broskve oloupneme, odpeckujeme a nakrájíme na silné plátky. S cukrem a citronovou šťávou vložíme do kastrolu, přikryjeme a necháme několik hodin proležet.

Směs uvedeme do varu, stáhneme a necháme jemně probublávat 20 minut, dokud broskve nezměknou. Vrátíme do varu a za stálého míchání prudce vaříme 20 - 25 minut (do zhoustnutí).

Odstavíme, sebereme pěnu, necháme zchladnout (10 minut) a poté vmícháme koňak.

Naplníme do horkých sklenic, do každé vložíme kousek vanilky a uzavřeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Broskvový džem s vanilkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web