Broskvový džem s vanilkou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1250
      g broskve zralé
    • 1
      kg želírovací cukr (nebo krystal s nějakým gelfixem)
    • 2
      ks citron vymačkaná šťáva
    • vanilkový lusk
    • 4
      lžíce koňak

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Broskve oloupneme, odpeckujeme a nakrájíme na silné plátky. S cukrem a citronovou šťávou vložíme do kastrolu, přikryjeme a necháme několik hodin proležet.
2
Směs uvedeme do varu, stáhneme a necháme jemně probublávat 20 minut, dokud broskve nezměknou. Vrátíme do varu a za stálého míchání prudce vaříme 20 - 25 minut (do zhoustnutí).
3
Odstavíme, sebereme pěnu, necháme zchladnout (10 minut) a poté vmícháme koňak.
4
Naplníme do horkých sklenic, do každé vložíme kousek vanilky a uzavřeme.
Zařazení: Zdravě i chutně Ovoce

Komentáře k receptu

  • martinahayek
    martinahayek |

    20. 10. 2010 13:30

    co to je za nesmysl????to si recepty sami domýšlí ingredience?????když napíšu do surovin koňak,rozhodně tím nemám na mysli "VAJEČNÝ" :-( prosím redakci o opravu