Autor:

Broskvový džem s vanilkou

Střední
Ingredience
Broskve
zralé
1250 g
Želírovací cukr
(nebo krystal s nějakým gelfixem)
1 kg
Citron
vymačkaná šťáva
2 ks
Vanilkový lusk  
Koňak 4 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Ovoce

Broskve oloupneme, odpeckujeme a nakrájíme na silné plátky. S cukrem a citronovou šťávou vložíme do kastrolu, přikryjeme a necháme několik hodin proležet.

Směs uvedeme do varu, stáhneme a necháme jemně probublávat 20 minut, dokud broskve nezměknou. Vrátíme do varu a za stálého míchání prudce vaříme 20 - 25 minut (do zhoustnutí).

Odstavíme, sebereme pěnu, necháme zchladnout (10 minut) a poté vmícháme koňak.

Naplníme do horkých sklenic, do každé vložíme kousek vanilky a uzavřeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Broskvový džem s vanilkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web